БУДИМО ОДГОВОРНИ - ЧУВАЈМО ЈЕДНИ ДРУГЕ: Тунели за дезинфекцију постављени у јавним институцијама Бијељине (ФОТО)

В. М.

03. 12. 2020. у 18:40

У ЦИЉУ превенције ширења вируса корона у јавним институцијама, градски Одсек за локални економски развој и европске интеграције је реализацијом пројекта „Будимо одговорни – чувајмо једни друге“, набавио два тунела за дезинфекцију која су постављени у два улаза Градске управе.

БУДИМО ОДГОВОРНИ - ЧУВАЈМО ЈЕДНИ ДРУГЕ: Тунели за дезинфекцију постављени у јавним институцијама Бијељине (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Дезинфикациони тунел представља најбоље решење када су у питању установе са високом фреквенцијом људи, јер нуди највиши ниво санитације, а у исто вријеме се користи сигуран и еколошки прихватљив вид заштите. Технологија коју користе постављени тунели   чини дезинфекцију средством које пружа заштиту од бактерија, вируса, гљивица и осталих микроорганизама, а користи формулу на бази воде, која не садржи концентрације алкохола и токсина, дерматолошки је тестирана и еколошки прихватљива.

Пројекат„Будимо одговорни – чувајмо једни друге“ је реализован у склопу програма „Одговор на ковид-19 према исказаним потребама општина и градова у БиХ“, који реализује УНДП, а финансира Влада Швајцарске.

У претходном периоду, у партнерству са цивилним сектором, још два дезинфекциона тунела су постављена у улаз шалтер-сале у Градској управи, као и на улаз у главну зграду Дечег вртића „Чика Јова Змај“. За потребе упознавање о опасностима и начину ширења вируса, снимљено је и пет видео клипова, који се дистрибуирају путем локалних портала и друштвених мрежа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)