СНАЖНА РУСКА ПОДРШКА: Српска да има јаку Републику!

С. М.

26. 11. 2020. у 15:31

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић и премијер РС,Радован Вишковић. данас су током опроштајног састанка са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим констатовали да је Русија важна земља у провођењу мира у БиХ и значајан партнер Републике Српске и БиХ.

СНАЖНА РУСКА ПОДРШКА: Српска да има јаку Републику!

Фото: ЕПА

Српски члан и председавајући Председништва БиХ захвалио је амбасадору Иванцову на сарадњи и разумевању које је исказао према Републици Српској и БиХ за време свог мандата. 

- Драго ми је да разумиете нашу политику очувања Дејтонског мировног споразума. Били сте прави пријатељ и имали сте сензибилитет за наше ставове. Са Вашом земљом делимо основне вредности међународног права. Изражавам захвалност амбасадору и нашем пријатељу за многе сусрете које смо имали и разумевању које је исказивао за све наше проблеме, као и на подршци у провођењу Дејтонског мировног споразума - истакао је Додик. 

Фото: РТРС

Он је нагласио да ће мандат амбасадора Иванцова остати забележен као период промовисања јаког и принципијелног партнерства које су изградили, као и залагања амбасадора Иванцова да се и ставови РС чују у Савета за провођење мира, ге је био уважени члан. 

Званичници Републике Српске захвалили су амбасадору Иванцову на успешној сарадњи током његове дипломатске мисије у БиХ и изразили уверење да ће пријатељска сарадња са Русијом на свим пољима бити још јача и ефикаснија у наредном периоду. 

Фото: Срна

Они су оценили да постоји простор за јачање међусобне сарадње, посебно на пољу економије, саопштено је из кабинета Српског члана и председавајућег Председништва БиХ. 

Иванцов је захвалио на сарадњи званичницима РС, пожелевши им успешан даљи рад, а грађанима Српске снажну и јаку Републику. Он је нагласио да РС треба да брани своје интересе у вишим институцијама.

- Осећао сам се веома добро са вама свих ових шест година и захвалан сам вам на одличним билатералним односима - истакао је Иванцов, изразивши наду да ће успешни односи бити настављени и доласком новог амбасадора Игора Калабухова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)