„УБИЈАЛИ СУ НАШУ ДЕЦУ!” Додик пред СБ УН објаснио српски став о НАТО пакту, захтевао само једно!

Novosti online

25. 11. 2020. у 16:46

„УБИЈАЛИ СУ НАШУ ДЕЦУ!” Додик пред СБ УН објаснио српски став о НАТО пакту, захтевао само једно!

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик рекао је у обраћању пред Саветом безбедности УН, да српски народ не прихвата чланство у НАТО.

Додик је истакао да је НАТО у два наврата бомбардовао Србе без сагласности овог тела, те да је то била унилатерална акција у којој су страдали многи недужни цивили и деца.

- Народ који је то преживио наравно да нема разлога ни потребе да подржава НАТО - поручио је Додик.

Он је поновио став да је могућа само сарадња са Алијансом, али не и чланство.

- Ми разумемо снагу НАТО и није спорно да сарађујемо. Документ који има БиХ са НАТО, који је НАТО поздравио, каже да тај споразум не прејудицира решење везано за чланство и ја вас молим да поштујете такве ставове - рекао је Додик.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Sparta

25.11.2020. 21:09

MILE KRALJU.. ?☝️ Svaka ti je zlatna.. Hvala braći Rusima koji su omogucili direktno obracanje Milorada Dodika putem video linka pred SB UN. Veliko hvala Rusima. Ovo je šansa da Mile iznese stvarno i činjenicno stanje u propaloj BiH !!! Živ bio Mile i srecna ti borba u politickom smislu sa zapadnim ali i domacim hijenama !!!

prellee

25.11.2020. 21:10

Sinoć na panelu se mogla vidjeti licemjerna i zlonamjerna volja mnogih zapadnih ambasadora prema Srbima. Sve je dozvoljeno i sve je normalo, dok se ugrožava vitalni Srpski interes u BiH. Usto podržavaju Ured visokog predstavnika i OHR, da pravi državu stanovnicima BiH. Koja samo drskost OHR i njegovog predstavnika, da Ured pravi državu bez volje večine naroda u BiH. Ne priznaju volju naroda pokazanu na izborima, kao ni sam dokument Dejtonski sporazum. Podrška Uredu OHR, a ne za Dejtonski ugovor. Njemčka je naparavila zločin protiv naroda svijeta i ne samo jednom, nego više puta. Na kraju im dozvolili da žive sami sa sobom, a pazi apsurdaa, Srbe su optužili za sve i svašta, a na kraju ih guraju opet da žive zajedno. Nemoguće i politički degradiran jedan slobodarski narod. Njemačka prije svega i ovaj monstrum Incko, to sprovode. Koja samo mržnja i degradacija tog Srpskog naroda. Lično smatram da će svijet uvidjeti grešku i sve to na vrijeme korigirati, za mir na Balkanu.