СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ПРОСЛАВУ 9. ЈАНУАРА: На Дан Републике свечана академија и дефиле

С.М.

24. 11. 2020. у 14:27

СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА ПРОСЛАВУ 9. ЈАНУАРА: На Дан Републике свечана академија и дефиле

Фото: С. Мишљеновић

НА седници Одбора за прославу Дана Републике Српске 2021. године данас је у Бањалуци усвојен прелиминарни предлог програма прославе Дана Републике, који обухвата свечану академију и свечани дефиле на Тргу Крајине.

На седници, којој је председавала председник Српске Жељка Цвијановић, изабран је Одбор за прославу Дана Републике Српске, те формирана Радна група за припрему и реализацију прославе Дана Републике.

-Термин одржавања свечаног дефилеа биће накнадно одређен због актуелне епидемиолошке ситуације, саопштено је из кабинета председника Републике Српске.

Утврђено је да због актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Српској поводом прославе Дана Републике Српске 2021. године неће бити организовани традиционални пријеми код предсједника Републике Српске, те догађаји који подразумевају окупљање већег броја људи у затвореном простору.

Фото: С. Мишљеновић

У свим градовима и општинама Републике Српске, као и у Брчко дистрикту, Дан Републике Српске биће обележен на примерен начин, у складу са њиховим могућностима, те препорукама Института за јавно здравство.

Првој седници Организационог одбора за прославу Дана Републике Српске 2021. године присуствовали су и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, као и председник Владе РС Радован Вишковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)