ПОЧЕЛА СЕЧА КАДРОВА СПС У БАЊАЛУЦИ: Смењена Андреа Дорић кадар СПС, враћа се Јелена Куртиновић кадар СП

С.М.

18. 11. 2020. у 16:31

ПОЧЕЛА СЕЧА КАДРОВА СПС У БАЊАЛУЦИ: Смењена Андреа Дорић кадар СПС, враћа се Јелена Куртиновић кадар СП

Фото: Независне

НАКОН што нису потислаи коалициони споразум на ниво града а где би били дио скупштинске већине почела је сеча кадрова СПС.

Прва је смењена Андреа Дорић са места в.д. директора Центра за предшколско васпитање и образовање у Бањалуци. На њено место се враћа Јелена Куртиновић, која је обављала функцију прије Андрее Дорић.

Ово је наставак чистке кадрова СПС, након што председник ове партије Горан Селак није потписао коалициони споразум за формирање скупштинке већине у Бањалуци.

СПС је саопштила да је као најмлађа чланица коалиције окупљене око СНСД, "деловала и делује као лојалан партнер и искрена подршка свим кандидатима које је подржала заједно са коалиционим партнерима", те да "изричито одбија одговорност за лош резултат за појединачног кандидата у Бањалуци".

Из СПС истичу да се ова чињеница највише односи на Бањалуку, где је ова странка немали дио ресурса у кампањи потрошила у сврху промоције заједничког кандидата, те свуда са поносом истицала припадност Видовданској коалицији формираној с циљем промоције Игора Радојичића као кандидата за градоначелника.

-СПС своју приврженост коалицији са СНСД базира на опредељењу да једино такве, широке и стабилне коалиције, гарантују заштиту базичних интереса РС, а не на било каквим краткорочним или ад хок комбинацијама или кадровским решењима, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да из истих разлога, који се не могу променити преко ноћи, нити под утиском лошег изборног резултата, емоцијама или сплеткама, СПС задржава исто опређељење да се очува коалиција са СНСД с циљем што шире и свеобухватније подршке за одбрану кључних интереса Републике Српске и српског народа.

-СПС изричито одбија одговорност за лош резултат за појединачног кандидата у Бањалуци, а да је тако потврђује чак и површна анализа изборних резултата у Бањалуци, која указује да је резултат за градоначелника уједначен у готово свим деловима града без обзира колики је утицај наша странка у том делу града имала, наводи се у саопштењу.

Из СПС додају да ће анализа, која детаљно елаборира наведене чињенице, до краја дана бити достављена коалиционом партнеру.

-СПС је спреман за анализу свих чињеница у вези са изборним резултатима у Бањалуци и да са СНСД као старијим и већим партнером утврдимо разлоге пораза за појединачног кандидата, уколико је циљ да се дође до чињеница, и у томе смислу остајемо отворени за разговор када и ако у СНСД процене да је то потребно, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да СПС са своје стране неће предузимати кораке који би могли да наруше коалиционе односе, те да ће смирено сачекати став СНСД, ма какав био.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)