ОСВОЈИЛА ВИШЕ ГЛАСОВА НЕГО 5 НАЧЕЛНИКА: Преглед локалних избора у Републици Српској, неки кандидати остварили изузетне резултате

С. МИШЉЕНОВИЋ

18. 11. 2020. у 08:50

ОСВОЈИЛА ВИШЕ ГЛАСОВА НЕГО  5 НАЧЕЛНИКА: Преглед локалних избора у Републици Српској, неки кандидати остварили изузетне резултате

Фото СНСД

НАКОН одржаних локалних избора дошло је до нових ломова у владајућој коалицији. Милорад Додик, председник СНСД је у понедељак прецртао Горана Селака и СПС јер нису потписали споразум о сарадњи у бањалучкој скупштини.

Дан касније Селак је на ванредној прес конференцији изразио спремност да се наставе разговори са СНСД о формирању власти, и одбацио, како је рекао, неистине о формирању савеза са политичким странкама које чине опозицију на републичком и градском нивоу у Бањалуци. Он је најавио да ће СПС упутити писмо СНСД ради одржавања заједничког састанка.

- Не видимо проблем у коалицији док она ради у интересу Српске - рекао је Селак, и истакао да "у опозицији не види решење јер нису понудили ништа, осим празне приче".

ГЛАСАЊЕ Грађани на бирачким местима, Фото Новости

Он каже да ће СПС наставити да спроводи политике које су интересу РС и њених грађана.

Коментаришући одлуку Владе о његовој смени са функције директора КПЗ "Туњице", Селак је рекао да о томе још није упознат.

ЗА ШАРОВИЋА НИСУ ГЛАСАЛЕ КОМШИЈЕ

СДС, најјача опозициона странка у РС, поражена је на изборима у општини Источно Сарајево, где живи Мирко Шаровић председник СДС. У овој општини победио је СНСД, а други је био ДНСД. Шаровић и СДС су тако трећи у месту где живи председник те странке

Селак је добио одговор брзо из СНСД, у којем Радован Ковачевић, портпарол каже да "када је реч о СП, СНСД је већ донео свој став на седници Извршног комитета, и подсетио да су у понедељак донели одлуку о раскиду коалиционе сарадње на свим нивоима са СПС".

Када се говори о резултатима локалних избора у РС, поједини кандидати на листама су остварили сјајне резултате. Прва међу њима је Сања Вулић, носилац листе СНСД за Град Добој, она је добила више од 22.000 гласова што је убедљиво највише од свих носилаца листа на протеклим изборима, а чак и више гласова него што је добило пет будућих градоначелника у РС. Вулићева је добила веће поверење бирача него њене колеге из СНСД, градоначелници Приједора, Источног Сарајева, Требиња, Градишке и Зворника.

ЧЕТИРИ КАНДИДАТА БЕЗ ГЛАСА

НА локалним изборима у Источном Мостару гласала су 143 гласача. Еколошка партија РС имала је два кандидата на листи - Тијану Вучић Калајџић и Миломира Сјерана, који нису освојили ниједан глас, баш као и Ана Антељ из СП и Амра Абаза из СДА.

Она каже да је изненађена великим бројем гласова које је добила од грађана, али и додаје да је то све резултат тимског рада.

ПОПУЛАРНИ КОНОБАР

КОНОБАР из Народне скупштине РС, Дејан Сејмановић, на листи Уједињене Српске за Бањалуку освојио је више гласова од носиоца листе УС Милана Петковић, а који је иначе и потпредседник НС РС! Сејмановић је освојио 1.296 гласова, а Петковић 1.083!

Поред Вулићеве, бројку од око 20.000 гласова је добио и њен партијски колега на листи Игор Петровић. Од јачих резултата издваја се и народни посланик ПДП Јелена Тривић. Она је као носилац листе ПДП у Бањалуци добила око 12.000 гласова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)