СА ДРУГОГ СПРАТА СКОЧИЛА У СМРТ: Детаљи самоубиства пацијенткиње С. Д. које је потресло Универзитетски клинички центар Српске

О. МАТАВУЉ

18. 11. 2020. у 07:20 >> 07:38

СА ДРУГОГ СПРАТА СКОЧИЛА У СМРТ: Детаљи самоубиства пацијенткиње С. Д. које је потресло Универзитетски клинички центар Српске

Фото О. Матавуљ

ПАЦИЈЕНТКИЊА С. Д. (56) из Рибника скочила је јуче са другог спрата зграде Универзитетског клиничког центра Републике Српске и на месту остала мртва.

Увиђајем је утврђено да се ради о самоубиству, и да у целом случају нема елемената кривичног дела.

- Полицијској управи Бањалука пријављено је да је жена скочила са другог спрата УКЦ РС. На лицу места извршен је увиђај и о свему је обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци - наводе у ПУ Бањалука.

Трагедија се догодила у 10.05 и у болници сазнајемо да се све одиграло изненада, и да није било назнака да би Д. С. могла наудити сама себи.

- Пацијенткиња Д. С. била је хоспитализована у Клиници за унутрашње болести и извршила је самоубиство скочивши са другог спрата - наводе у Служби за информисање УКЦ РС, где нису могли да откривају више детаља.

Незванично сазнајемо да је Д. С. скочила са другог спрата своје болничке собе у атријум, односно унутрашње двориште УКЦ. Томе је сведочило неколико пацијената, који су у шоку, као и комплетно особље клинике. Мотиви због којих се Д. С. одлучила на овај корак нису познати. Нагађа се да је због здравственог стања сама себи желела да прекрати муке.

РАНИЈИ СЛУЧАЈЕВИ

У СЕПТЕМБРУ 2016. године Сандра М. (30) из Бањалуке убила се скоком са шестог спрата УКЦ РС, у који је примљена након што је покушала да се отрује сирћетном киселином. У априлу 2015. године Јован П. (79) из Бањалуке убио се скоком са четвртог спрата Клинике за болести уха грла и носа на којој се лечио.

Нажалост, ово није први овакав случај који је потресао УКЦ. У децембру прошле године П. С. (56) из Бањалуке извршио је самоубиство скочивши са четвртог спрата своје болничке собе.

Он је био хоспитализован у Клиници за плућне болести, а дијагностиковано му је неизлечиво хронично обољење плућа. Из УКЦ је тада саопштено да је тај трагични догађај био потпуно неочекиван, јер пацијент током лечења није показивао знакове психичке нестабилности.

Неколико минута пре трагедија пацијента је обишла одељењска медицинска сестра. Када се она удаљила од радног пулта, пацијент је искористио прилику, отворио прозор и скочио. Пао је на бетон, између два крила зграде, и лекари су покушали да га реанимирају, али, нажалост, помоћи му није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)