НЕДЕЉКО ЋОРИЋ ПРЕДСЕДНИК СНСД У БИЈЕЉИНИ: Потписан је коалициони споразум о скупштинској већини са 80 одсто капацитета

С.М.

16. 11. 2020. у 17:44

НЕДЕЉКО ЋОРИЋ ПРЕДСЕДНИК СНСД У БИЈЕЉИНИ: Потписан је коалициони споразум о скупштинској већини са 80 одсто капацитета

Фото: Принтскрин/БНТВ

ПРЕДСЕДНИК бијељинског Градског одбора СНСД Недељко Ћорић оценио је да су на изборима за градоначелника Бијељине победила обећања, а не дела, те истакао да коалиција окупљена око СНСД неће учинити ништа на штету грађана, без обзира на супротстављене концепте градоначелника и скупштинске већине.

У Бијељини је 10 странака окупљених око СНСД потписало данас коалициони споразум о скупштинској већини која има 80 одсто политичког капацитета у Скупштини града.

Реч је о споразуму коалиције која је подржавала заједничког кандидата за градоначелника Мићу Мићића који на локалним изборима није освојио нови мандат, а споразуму се прикључила и СДА.

Ћорић је назвао је чудном појавом изборни резултат, према којем је коалиција освојила 80 одсто гласова за Скупштину града, а 40 одсто гласова за градоначелника.

- Евидентно је да ћемо у будућем сазиву Скупштине града Бијељина имати двотрећинску већину одборника и важно је да остајемо окупљени око заједничких циљева, рекао је Ћорић.

Он је додао да ће, уколико коначни изборни резултати потврде победу кандидата СДС и ПДП за градоначелника Љубише Петровића, на њему бити највећа одговорност да испуни сва обећања која је дао грађанима Бијељине.

- Ми ћемо се потрудити да одржимо стабилну скупштинску већину, стабилну власт и у складу са надлежностима Скупштине града, које су велике, именујемо из наше коалиције руководиоце који ће убудуће бити окосница кадровских решења у граду, најавио је Ћорић.

Споразум о формирању скупштинске већине потписали су СНСД, СПС, Уједињена Српска, Демос, ДНС, Социјалистичка партија, НДП, Покрет за Бијељину, Прва СДС, СДС Семебрија, као и СДА и он оставља могућност да се коалицији придруже и други.

Председник СДС Семберија Мићо Мићић рекао је новинарима да његов противкандидат Петровић има велику предност и да је, без обзира на гласове из иностранства, он нови градоначелник Бијељине, на чему му је честитао и пожелио успех.

Мићић је навео да ће кроз коалициони споразум ове странке наставити да утичу на живот и рад града, у најбољем интересу грађана, истичући да је СДС Семберија као нова политичка странка друга политичка снага у Бијељини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)