НОВИ КИЛОМЕТРИ АСФАЛТА: Санирано клизиште и нов пут подно Мајевице

В. М.

02. 11. 2020. у 09:33

НОВИ КИЛОМЕТРИ АСФАЛТА: Санирано клизиште и нов пут подно Мајевице

Фото: В. Митрић

У УГЉЕВИЧКОМ селу Доња Крћина, у самом подножју Мајевице, недалеко од средњевековне задужбине Немањића,чувеног Манастира Тавна, освештан је и званично пуштен у употребу новоасфалтирани пута дужине 1200 метара.

Асфалтирању тог важног друма за овдашње људе претходила је санација клизишта које је било велики ризик за оне који су овуда морали да иду.

Пут су, свечаним пресецањем врпце, на коришћење Крћинцима и другим људима који ће га да користе пустили начелник општине Угљевик Василије Перић, председник Скупштине општине Ђоко Симић и одборник у СО Угљевик Драган Ђокић.

Начелник Перић је упознао мештане, у дугом разговору са њима,шта све угљевичкавласт планира да уради у овом делу угљевичке општине и саслушао је све њихове идеје и жеље.

-Овај пут је веома значајан за мештане, како за останак становништва у руралним подручјима наше општине, тако и за развој туризма у подмајевичком крају, јер је реч о туристичком излетишту у чијој се непосредној близини налазе Манастир Тавна и древна Новакова пећина-рекао је начелник Перић.

Фото: В. Митрић

Одборник у Скупштини општине Угљевик Драган Ђокић каже да је асфалтирањем локалног пута Црвено Брдо-Доња Крћина, општинска управа дала велики допринос да мештани Доње и Горње Крћине остану на својим огњиштима,“као што су то чинили њихови очеви и прадедови“.

Овај крај, заједно са Горњом Трновом, родним местом нашег знаменитог народног песника и гуслара Филипа Вишњића ,а има значајне туристичке дестинације које би у наредном периоду,, уз општинска улагања биле уређене и постале битан фактор на регији у покретању сеоског туризма. Општина Угљевик приводи крају асвалтирање комплетне путне мреже, тако да се у наредном периоду може посветити још више стварању услова за привредни развој Угљевика-рекао је Ђокић.

Окупљени мјештани изразили су задовољство што су добили нови пут и што је уредјено клизиште, одајући захвалност руководству општине Угљевик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)