СВЕТЛОГ ПУТА МЕЂУ СВЕТЕ: Угљевички начелник Василије Перић опростио се од митрополита Амфилохија

В. М.

31. 10. 2020. у 13:45

СВЕТЛОГ ПУТА МЕЂУ СВЕТЕ: Угљевички начелник Василије Перић опростио се од митрополита Амфилохија

Фото: В. Митрић

МИТРОПОЛИТ Амфилофије остаће запамћен као један од најсветлијих у нашој Српској православној цркви и нашем роду, не само међу нашим савременицима, који је ишао светим, Исусовим путем,на најбољи начин, па му је, с разлогом, место међу светима, каже опраштајући се, Василије Перић, начелник општине Угљевик.

Он је, иначе потпредседник Епархијског управног одбора Епархије зворничко -тузланске Српске православне цркве у другом мандату.

Перић, као човек јако посвећен вери својој, у чије је време, како је рекао овдашњи владика Фотије, Угљевик стасао увелики духовни центар, оцењује да је "упокојени митрополит, свим срцем љубио и Бога, и веру свој и род свој на сваком делићу планете, где је стизао и духовно напајао наше људе".

- Ми у Републици Српској одлично знамо, сећамо се и поштујемо све оно што је чинио бринући се о нама, од почетка до краја своје архијереске службе, коју је красила љубав,посвећеност, пожртвованост, оданост и брига за православни род свој - каже Перић.

- Волео је да га добро чују сви док збори, али је, и те како знао, с пажњом и уважавањем да саслуша сваког човека од чобанина до академика. Овакви се рађали као што је митрополит Амфилофије, који ће, сигуран сам, наставити да се моли за све нас и зато му на свему велико и бескрајно хвала за све - навео је Перић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)