ПОШТОВАТИ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ ИЛИ КАТАНАЦ: Затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској

С.М.

26. 10. 2020. у 17:30

ПОШТОВАТИ ЗАШТИТНЕ МЕРЕ ИЛИ КАТАНАЦ: Затворено 11 угоститељских објеката у Републици Српској

Фото: Д. Поздеровић

НАДЛЕЖНИ инспектори су у протеклих седам дана изрекли меру седмодневне забране рада за још 11 угоститељских објеката у Републици Српској, јер је утврђено да се нису придржавали заштитних мера с циљем спречавања и сузбијања заразних болести, саопштено је из Инспектората Српске.

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе извршили 2.505 инспекцијских контрола у којима су у 34 случаја субјекти затечени у прекршају, те су им изречене и казне у износу од 41.000 КМ.

За нешто више од четири месеца извршено је више од 20.000 инспекцијских контрола у којима изречене казне у износу од 320.000 КМ и 22 забране рада на период од седам дана.

Из Инспектората су истакли да циљ инспекције није кажњавање већ обезбеђивање примене прописа, а у тренутној ситуацији и заштите здравља и живота грађана, привредних активности, економије и очување болничких капацитета.

-Неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће строго санкционисани, те апелујемо на пословне субјекте да се не излажу ризику од изрицања мјере забране рада", поручују из Инспектората Српске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)