СРБИ ИШЧЕКУЈУ ОДЛУКУ: Ово су могуће нове ригорозне мере због погоршања епидемиолошке ситуације

Танјуг

25. 10. 2020. у 08:08

СРБИ ИШЧЕКУЈУ ОДЛУКУ: Ово су могуће нове ригорозне мере због погоршања епидемиолошке ситуације

Илустрација / Фото: Д. Поздеровић

У РЕПУБЛИЦИ Српској погоршава се епидемиолошка ситуација, па се очекује и увођење нових мера.

Већ у наредна два дана у Бањалуци би могло да буде око 1.500 активних случајева заразе вирусом корона, изјавио је градоначелник Игор Радојичић.

О новим мерама биће разговарано наредне седмице, преноси РТРС.

- Ја се надам да нећемо морати потегнути оне радикалне мере које смо имали у априлу и мају и да неће доћи поново до затварања, јер смо потпуно свесни да свако затварање било којег субјекта ставља у први план економски и социјални проблем - рекао је Радојичић.

Због свакодневног све већег пораста оболелих, Република Српска ће морати да предузме низ мера како би се заштило становништво, рекао је на отварању ковид болнице у Бијељини српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

- Вероватно ће се морати поново затварати школе, редуковати радно време. Знам да није ни време ни место, али позивам и све актере изборног процеса, све партије да обуставе окупљања - апеловао је Додик.

За разлику од марта и априла, када је међу зараженима било највише старијих лица, сада чешће оболева радно продуктивно становништво старости 30 до 49 година.

- Оно што свакако забрињава је да се повећала интеракција између људи, што доводи до скока броја заражених. Време је такво да смо се сви повукли у затворене просторе где се одвија интеракција, што погодује ширењу вируса. Зато и мере о којима размишљамо иду у правцу да се смањи социјална интеракција, да заштитимо здравље људи, али и да очувамо привредну активност - рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)