НОВАЦ ДАЈУ МЕШТАНИ, А ВИШЕ ГРАД: Нови асфалт у Доњој Буковици код Бијељине

В. Митрић

24. 10. 2020. у 09:42

НОВАЦ ДАЈУ МЕШТАНИ, А ВИШЕ ГРАД: Нови асфалт у Доњој Буковици код Бијељине

Фото: В. Митрић

У ДОЊОЈ Буковици је пуштен у саобраћај новоасфалтирани део пута у засеоку Јевтићи-Гајићи, а реч је о деоници дугој три стотине метара за чију је изградњу издвојено у 42.500 конвертибилних марака од чега су мештани прикупили 13 хиљада КМ, а остатак је дала локална власт.

- Уз овај пут живе и две породице погинулог борца, које су такође прикупиле новац и њима се посебно захваљујем. У последње време Градска управа добија много захтјева за асфалтирање, где су мештани обезбедили 30 одсто средстава и због тога смо у буџету за ову намену планирали четири милиона КМ, а могуће је да ће тај износ бити и већи. Због великог броја захтева, питање је да ли ће сви путеви бити завршени у текућој грађевинској сезони, али важно је да ће сви захјеви бити испоштовани – каже градоначелник Бијељине, Мићо Мићић.

Фото: В. Митрић

Новак Јевтић, чије домаћинство се налази поред новоасфалтираног пута, каже да су макадам и прашина годинама представљали проблем мештанима.

- Без помоћи Градске управе никада не бисмо успели да асфалтирамо овај пут. Овде има седам домаћинстава којима ће свакодневни послови од данас бити много лакши. Прошле године је, уз помоћ Града Бијељина, недалеко одавде изграђен мост преко Лукавца који нас је често плавио и односио стару конструкцију – подсетио је Јевтић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)