ХИДРОЕЛЕКТРАНА ПРАВИ ПУТ У ТРЕБИЊУ: Уложено више од 500.000 км у нову деоницу

С. М.

23. 10. 2020. у 20:44

ГРАДОНАЧЕЛНИК Требиња Мирко Ћурић и директор "Хидроелектрана на Требишњици" Гордан Мишељић обишли су радове на путној деоници која повезује насеље Горње Полице, од такозваног Жељезничког моста, с објектом ХЕТ-а "Требиње 2", које у целости финансира ово хидроенергетско предузеће са 510.000 марака, без ПДВ.

ХИДРОЕЛЕКТРАНА ПРАВИ ПУТ У ТРЕБИЊУ: Уложено више од 500.000 км у нову деоницу

Фото: Град Требиње

-Хидроелектране су одлучиле да из властитих средстава направе овај пут, чија ће коловозна трака бити ширине пет метара, са шеталишном траком ширине 1,6 метара, а дуж пута ће бити постављена и ЛЕД расвјета и на тај начин ћемо повезати овај наш објекат с градом", објаснио је Мишељић.

Он је напоменуо да се све ради у сарадњи с градом Требињем и да су радови при крају.

Ћурић је казао да је у питању наставак раније започетих послова уређења реке Требишњице и инфраструктуре око њеног корита, тако да је и ова путна деоница наставак асфалтирања коловозног дела, али и уређења пешачких стаза значајних за кретање аутомобила, а нарочито за пешаке.

-Становници Требиња, али и туристи који долазе у наш град овом ће путном деоницом од Мале бране до Жељезничког моста добити једну прелијепу стазу за шетњу уз ријеку, што ће бити и те како значајно, казао је Ћурић.

Он је објаснио да се у наредном периоду очекује и наставак радова на шеталишту и путу уз реку Требишњицу, према манастиру Тврдош, а већ у идућој седмици започињу и радови на такозваној великој обилазници.

И ту ће, како каже, значајан инвеститор бити "Хидроелектране на Требишњици", а град Требиње се обавезао да ће извршити експропријацију земљишта, која је у току.

-Овом ће великом обилазницом бити спојен дио пута према Билећи те дио пута према Херцег Новом и Дубровнику, а у склопу ових послова управо на овом локалитету биће грађен још један мост, додао је Ћурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)