ПСИ НАПРАВИЛИ ПОКОЉ У БАЊАЛУЦИ: Напокон стигла пресуда за крвави инцидент у коме је преминула једна особа

О. Матавуљ

23. 10. 2020. у 14:06

ПСИ НАПРАВИЛИ ПОКОЉ У БАЊАЛУЦИ: Напокон стигла пресуда за крвави инцидент у коме је преминула једна особа

Фото: О. Матавуљ

СЛОБОДАНКА Бојанић (53), власница два средњеазијска овчара који су направили покољ у Бањалуци, осуђена је у Основном суду у Бањалуци на новчану казну од 12.000 марака.

Ради се о стравичном случају из августа 2017. године када су се Слободанкини "азијати" отргли контроли и изуједали петоро њених комшија, међу којима и Млађена Радаковић (59) који преминуо услед застоја срца узрокованог стресом током борбе са псима.

Пресудом Бојанићева је неправоснажно оглашена кривом за изазивање опште опасности, односно непрописног држања средњеазијских овчара+

Крвава драма се одиграла 5. августа 2017. у улици Жарка Згоњанина у Бањалуци. Пси су прво изгризли Зору Мишић (58) и њеног супруга Момира (59), а потом Млађена Радаковића, његовог сина Стефана (22) и супругу Марицу (57).

У оптужници се наводило да је Бојанићева у боксовима држала два опасна пса "азијата", који нису били вакцинисани против беснила. У једном тренутку псе је пустила из бокса, без заштитне корпе на њушци, и они су прескочили ограду високу 1,2 метра и изашли на улицу.

- Без повода пси су напали Зору Мишић којој су пришли са предње стране, где ју је један пас угризао у пределу леве лопатице, а други за исто место наневши јој лаке повреде. У помоћ јој је притекао муж Момир кога су пси угризли за десну шаку и подлактицу, а потом за надлактицу леве руке покидавши му мишић - наводи се у оптужници.

Пси су након тога кренули даље улицом где су напали Марицу и Стефана Радаковића. Њу су угризли за леву натколеницу и леви кук, а њеног сина за леву наткољеницу и задњу лошу. У шоку њих двоје су почели да дозивају помоћ па је из куће изашао Маричин супруг Млађен с намером да их одбрани од паса.

- Оба пса напала су га и гризла у пределу врата, левог рамена, десне подлактице, грудног коша и десног стопала. Услед великог физичког напрезања током борбе са животињама и екстремног психофизичког стресног догађаја код Млађена је дошло до наглог затајивања рада срца, од којег је хронично оболио, што је довело до његове смрти - наводило се у оптужници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)