АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ У БИЈЕЉИНИ: Путницима нова станица (ФОТО)

В.Митрић

22. 10. 2020. у 19:19

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ У БИЈЕЉИНИ: Путницима нова станица (ФОТО)

Фото: В.Митрић

РАДОВИ на рашчишћавању терена и уклањању железничке пруге ради изградње нове саобраћајнице од нове Аутобуске станице до обилазнице око Бијељине, у близини Центра за високо образовање, одмичу предвиђеном динамиком.

- Пројекат ће у потпуности финансирати Влада Републике Српске, а вредност изградње је процењена на пет милиона конвертибилних марака. Нова улица ће потпуно променити изглед овог дела града, а поред коловозних трака, дуж улице ће бити постављена четири дрвореда, са укупно хиљаду стабала, тротоари и бициклистичка стаза. Коловозна трака ће, пре свега, користити за долазак и одлазак аутобуса са нове Аутобуске станице, омогућиће лакши приступ целокупнојиндустријској зони са друге стране улице - рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић приликом обиласка радова.

Фото: В.Митрић

Станица ће се простирати на 10.000 метара квадратних, површина главне и помоћних зграда, са раздвојеним долазним и одлазним перонима, износиће 1.300 метара квадратних, а уз станицу, према Улици Раје Бањичића пројектован је и мали парк.

Фото: В.Митрић

Вредност радова процијењена је на 3,2 милиона конвертибилних марака, од чега је два милиона обезбеђено из кредитних средстава, а 1,2 милиона из градског буџета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)