СТАО ДА ПОМОГНЕ, ПА ДОБИО БАТИНЕ Осуђивани убица из Градишке претукао младића

О. МАТАВУЉ

22. 10. 2020. у 15:00

СТАО ДА ПОМОГНЕ, ПА ДОБИО БАТИНЕ Осуђивани убица из Градишке претукао младића

Фото: О.М.

СЕМИР Бурић (50), осуђивани убица из Градишке, ухапшен је због сумње да је претукао и украо службени комби Н. С. (19) из Добоја, који је му је покушао помоћи након што је Бурић "пасатом" слетео с пута!

У ПУ Градишка наводе да се све одиграло јуче око 14.30 часова непосредно након што је Бурић у месту Орахова код Градишке "пасатом" слетео с пута. Видевши човека у невољи Н. С. се зауставио да му помогне. Међутим, уместо захвалности је добио батине због којих му је указана лекарска помоћ.

- Након саобраћајне незгоде возачу С. Б. је пришао оштећени, како би му помогао, али је он физички насрнуо на њега. Више пута је ударио младића по глави и телу. Када се младић повукао С. Б. је сео у његов службени комби, у коме су била и два мобилна телефона, и побегао - рекла је портпарол ПУ Градишка Слободанка Суботић.

Недуго затим Бурић се украденим комбијем вратио на место незгоде. Покушао је комбије да из канала извуче своја кола, али није успео. У том тренутку је уочио долазак полицијске патроле па је пешке побегео, оставивши оба возила на путу.

- Извршен је увиђај, а осумњичени С. Б. је око 20.30 часова пронађен и ухапшен. Том приликом ког њега је утврђено присуству алкохола у организму - рекла је Суботић, наводећи да му се на терет ставља да је починио кривична дела тешка крађа и наношење телесних повреда.

Како сазнају "Новости" Бурићу је алкотестом измерена концентрација од 0,55 г/кг алкохола у организму.Верује се да је у време напада концентрација била знатно већа будући да је алкотест урађен шест сати након критичног догађаја.

Иначе, Семир Бурић је познат као вишеструки престпуник. Окружни суд у Бањалуци 2009. године га је осудио на седам година затвора због убиства комшије Лазара Грбића 12. фебруара 2001. године.

Бурић је тада кроз прозор ушао у Грбићеву кућу и аутоматском пушком га ударио у главу док је спавао. Грбић је задобио фрактуру лобање и преминуо је у болници девет дана касније. Мотив злочина били су лоши комшијски односи, јер је Грбић оптуживао Бурића за крађу сувог меса. После злочина убица је побео у иностранство и годинама је био недоступан правосуђу. На основу потернице ухапшен је уАустрији, у возу на релацији Беч - Љубљана. Казну је одлежао и пуштен је на слободу.  У септембру 2018. и сам је тешко рањен у кафани у Ламинцима код Градишке када га је пријатељ, с којим је пио, ножем убо у груди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)