У УГЉЕВИКУ ЈЕФТИНА ВОДА ЗА ПИЋЕ: Кубик - 1 км(60 динара)!

В. М.

21. 10. 2020. у 17:09

У УГЉЕВИКУ ЈЕФТИНА ВОДА ЗА ПИЋЕ: Кубик - 1 км(60 динара)!

Фото: В. Митрић

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић посетио јес Комунално предузеће „Компред“ и сa руководством посетио базен питке воде из ког се суграђани снабдевају водом за пиће.

Перић је истакао да је функционисање „Компреда“ изузетно важно за Угљевичане,истакавши да је ово предузеће пример доброг пословања, јер већ дуже време послује у суфициту“.

-У претходном периоду општина Угљевик изградила 18 водовода, у скоро свим месним заједницама, заједно са суграђанима унапредили смо водоснабдијевање, а наша општина је и позната као једна од  најјефтинијих по питању услуга водоснабдијевања, где је цена од 1 КМ по метру кубном потрошене воде за пиће, колико и литар у радњама- каже Перић, који је изразио задовољство, јер се ово предузеће бави и одвозом чврстог одпада и да да је вишеод 90 одсто ове општине обухваћено превозом одпада до депоније у Бијељини.

Фото: В. Митрић

Директор „Компреда“ Милан Лазић прича да услуге водоснабдиевања користи 4.400 корисника а око 4.000 њих и одвоз чврстог одпада.

-Испоручујемо питку воду у скоро свим мјесним заједницама наше општине, а газдујемо и канализационом мрежом на подручју Угљевика- рекао је Лазић.- Општина Угљевик од како је ово предузеће преузело одвоз чврстог одпада много чистија као и да се на то посебно обраћа пажња.Од прошле године имамо повећање и производње воде, а чак више од 9.000 тона чврстог одпада је одвезено на депонију у односу на прошлу годину и то су све показатељи да наши радници успешно обављају своје послове.

Говорећи о улагањима Лазић је подсетио да се константно води рачуна О опреми а да се данас миења опрема за хлорисање воде И да ће се тиме успоставити боља контрола и прерада воде за пиће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)