ОШТРА ПОРУКА ЛИДЕРА СНСД: Већ сутра разрешење кадрова ДНС који праве проблеме

С. М.

18. 10. 2020. у 21:33

ОШТРА ПОРУКА ЛИДЕРА СНСД: Већ сутра разрешење кадрова ДНС који праве проблеме

Милорад Додик / Фото Танјуг

ПРЕДСЕДНИК СНСД Милорад Додик изјавио је након састанка коалиционих партнера у Бањалуци да је ДНС донио исхитрену одлуку о напуштању коалиције, али да партије из владајуће коалиције ту одлуку поштују.

Он је најавио да ће већ сутра, или најкасније у уторак почети с разрешавањем кадрова ДНС који "праве проблеме".

-Разматрало се новонасталој ситуацији и констатовали смо да коалиција остаје јединствена и усмерена на остваривање владиних докумената. Изражена је приврженост коалицији. Можемо да закључимо да нема опасности за рад Владе и провођења њених политика. Закључили смо да је одлука ДНС исхитрена, непотребна и имајући у виду да је то одлука која је за нас јасна прихватамо њихове ставове, рекао је Додик.

Он је додао да партије из коалиције сматрају да треба да се сачека изјашњавање градских и општинских организација ДНС.

-Ако неко остаје с нама наставићемо да радимо у пуном капациту, а ако неко изађе људи неће моћи да остану на одређеним функцијама. Већ сутра ћемо да решимо неке људе који праве проблеме. Најкасније у уторак ћемо с тим почети, истакао је Додик.

Истакао је да га радује чињеница да коалиција остаје привржена и да РС остаје стабилна.

-Све наше партије се залажу за оштру борбу против криминала и корупције и оно што је урађено је дио те борбе. Биће настављена према свим кадровима па и према кадровима из СНСД који не раде у складу са законом. Супротстављамо се било каквим шпекулацијама око избора и тражимо од надлежних органа да спрече шпекулције, поготово куповину гласова, истакао је председник СНСД.

Говорећи о разлозима због којих је ДНС напустио коалицију, Додик каже да је то "питање за њих".

-Разлози за њихов излазак они могу да кажу, ја не могу ни да коментаришем њихове приче истакао је Додик и оштро демантовао тврдње да је СНСД учествовао у "растурању ДНС".

-Да смо учествовали ми не би ни били коалициони партнери, нагласио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)