ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ: Сваки дан-дечји

В. М.

06. 10. 2020. у 12:15

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић организовао је пријем за малишане Дечјег вртића „Душко Радовић“ у оквиру амнифестације „Недеља детета“ која протиче под слоганом „Здраво тело, ведар дух“.

ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ: Сваки дан-дечји

Фото: В. Митрић

Малишани су начелнику Перићу поклонили воћку „Помело“ која симболизује просперитет и срећу.

Перић је изразио задовољство јер је угостио најмађе суграђане и подсетио да је „Недеља детета“ прилика да се укаже на деча права. По његовим речима, „у угљевичком крају нису малишанима посвећене само неке недеље, већ сваки дам сат и трен, јер је то обавеза према младим нараштајима“.

Локална управа посебну бригу води о деци која похађају вртић, а у протеклој години смањена је цена целодневног боравка и сада износи 95 КМ а наша намера је да проширимо капацитет вртића - рекао је Перић. - Имамо и програм за здраво одрастање деце. Финансирамо школу спорта, пливања и других активности које доприносе здравом одрастању деце.

Директор вртића Младен Стевановић рекао је да се Недеља детета на овим просторима обељежава од 1989. године и од тада мења, развија и прилагођава програмске циљеве стварним потребама и проблемима деце.

-Циљ манифестације је афирмисање другарства, различитости, неговање дечијег стваралаштва, поштовање права детета кроз заједничке активности деце, васпитача, породице и друштвене средине –каже Стевановић.

Недеља детета у Угљевику почела је посетом Црвеном крсту. Свако дете припремило је поклон непознатом другу, било играчку, књигу или неки слаткиш. Након посете општини Угљевик малишани су пролазницима делили поруку о дечјим правима, били су маскирани у здраво воће и поврће.

Пријему код начелника Перића присуствовао је и председник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић и заменик начелника Цвјетана Драгоњић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)