ПОСТОЈЕЋИ СИСТЕМ: Уводе се нове фискалне касе у Републици Српској

Р.С.

01. 10. 2020. у 18:48

ПОСТОЈЕЋИ СИСТЕМ: Уводе се нове фискалне касе у Републици Српској

Фото: Влада РС

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој седници информацију о потреби увођења новог система фискализације.

- Унапређење постојећег система фискализације је неопходно, пре свега, због технолошки застарелог постојећег система, с циљем сузбијања сиве економије и превасходно стварања бољих услова пословања - наведено је данас након седнице Владе РС.

да сматра да се треба приступити анализи и изради неопходних прописа који ће представљати правни основ за успостављање новог система фискалних каса, а које ће бити базиране на моделу електронске „он лине“ фискализације.

Иницијални трошкови ће се финансирати из буџета Републике Српске у фазама.

- Задужује се Министарство финансија да формира радну групу и да ангажују према потреби неопходна стручна лица, како би допринели изради система који ће у целости одговарати потребама Републике Српске у области регистровања промета - истакли су из Владе РС.

О новим фискалним касама је, пре око годину дана, у Народној скупштини РС говорила и министарка финансија РС Зора Виводић.

Она је тада појаснила да је постојећи фискални систем уведен пре више од десет година, те да је био “одличан” у то време, али да су временом уочене одређене малверзације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)