АНДРЕА ДОРИЋ: Радимо по закону и у интересу корисника Центра

С.М.

29. 09. 2020. у 17:30

АНДРЕА ДОРИЋ: Радимо по закону и у интересу корисника Центра

Фото Д. Поздеровић

Преузимање дужности директора у бањалучком Центру за предшколско вапитање и образовање од самог почетка изазвало је доста пажње јавности.

Након што је МУП РС изузео документацију и отворио истрагу о одлукама бивше директорке Јелене Куртиновић, која је незаконито повећавала плате себи и групи запослених у овој установи, отворило се још низ питања на која јавност и родитељи траже појашњења.

Одмах након акције припадника полиције, на адресе више институција и медија у РС стигло је анонимно писмо у којем радници оптужују в.д. директора Андреу Дорић за наводне претње запосленима, застрашивања и условљавања, али је наводе у анонимном писму Управа Центра одбацила као неосноване.

У Центру за предшколско васпитање и образовање Бањалука ради се професионално, по закону и правилима, не бавимо се бившим руководиоцима, а тренутно се боримо за проширење капацитета и побољшање услова за кориснике, рекла је за Новости в.д. директорке Центра Андреа Дорић, коментаришући дешавања у периоду откако је именована на нову дужност.

– Инсистирам на професионалном односу и строгом поштовању закона. Тако ће бити и убудуће и природно је да има отпора, поготово приликом преиспитивања ранијих одлука и решења. МУП Републике Српске је изузео одређену документацију и верујем да ћемо убрзо знати и резултате њихових истрага и званичне ставове. Одржали смо састанак с Управном одбором, као и са запосленима, а на наводе анонимних писама немам коментар. Свој став о том су рекли и запослени и Управни одбор, тако да несметано настављамо с планираним активностима, а надлежним институцијама остављамо да раде свој посао, каже Дорићева.

Фото Д. Поздеровић

Додаје да Центар за предшколско васпитање и образовање интензивно ради на попуњавању капацитета, као и да су у плану активности и даљи разговори око проширења капацитета бањалучких вртића.

–  Пошто конкурс за упис деце није расписан у законском року, у вртићима тренутно има много упражњених места, а Центар за предшколско ће ускоро усвојити измене Правилника за упис ђеце у вртић, које ће прописивати упис деце током ванредне ситуације због пандемије корона вируса. Настављамо с уписом по старости захтјева и, наравно, уз поштовање свих критеријума који су прописани законом. С градоначелником и Градском управом настављамо разговоре и сарадњу по питању проширења капацитета. И без ове ситуације с пандемијом, улога Центра за предшколско васпитање је од изузетне важности и драго ми је да сви запослени ту улогу схватају изузетно озбиљно, да се ради одговорно и професионално, стакла је Дорићева.

Само именовање и преузимање дужности директора изазвало је праву политичку буру, пошто је бивша директорка Јелена Куртиновић кадар СП Петра Ђокића, а на њено место именована је Дорићева, која је кадар СПС, коју су основали бивши чланови, одборници и народни посланици СП. С обзиром да је одласком већине чланова у Бањалуци СП остао и без два одборника у Скупштини града, на место Куртиновићеве именована је Дорићева, а председник СП Петар Ђокић на то је реаговао претњом о повлачењу из Видовданске коалиције, односно престанком подршке заједничком кандидату за градоначелника Игору Радојичићу. СПС преко посланичког клуба у НСРС и даље инсистира на смјени Ђокића с места министра енергетике и рударства. Односи су и даље затегнути, иако је све извесније да је на крају Ђокић ипак извукао дебљи крај у овој подели.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)