УГЉЕВИК - ЦЕНТАР ХАРМОНИКЕ: Ђорђе Перић и Јуриј Шишкин отворили 12. музички фестивал у Републици Српској

Владимир Митрић

27. 09. 2020. у 16:34

КОНЦЕРТНИ део 12. међународног фестивала "Дани хармонике" почео је, у угљевичком Центру за културу "Филип Вишњић", наступом победника такмичења које је због короне одржано у јулу, онлајн.

УГЉЕВИК - ЦЕНТАР ХАРМОНИКЕ: Ђорђе Перић и Јуриј Шишкин отворили 12. музички фестивал у Републици Српској

Ђорђе Перић освојио три злата / Фото В. Митрић

Победник светковине је Ђорђе Перић (10), ученик Музичке школе "Корнелије Станковић" из Угљевика, са освојена три златна одличја. Свирао је украјинску народну композицију "Пут Козака" и "Хармоникаши свирају џез".

- За мене је хармоника веома лак инструмент, имам до сада 59 освојених медаља и трофеја - каже за "Новости" млађани маестро на хармоници.

Публику под Мајевицом је одушевио и најпризнатији светски уметник академске хармонике Јуриј Шишкин из Русије.

- На овом фестивалу у такмичарском делу програма седе најистакнутији уметници светске хармонике, а за младе уметнике је најважније да слушају најбоље извођаче - рекао је Шишкин. - Фестивал је јединствен и желим да још дуго траје. Верујем да ће сви ови млади уметници и учесници доживети светску славу.

Фестивал је отворио начелник Општине Угљевик Василије Перић уз поруку да је за ову општину ово најзначајнија манифестиација.

- Фестивал је настао и развијао се као резултат потребе за отвореношћу, али и да се у овим тешким временима учини више за културу и уметност на просторима Републике Српске.

Јуриј Шишкин из Русије / Фото В. Митрић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)