ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА БИЈЕЉИНА: Додику повеља града

Б.Милошевић

24. 09. 2020. у 21:37

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА БИЈЕЉИНА: Додику повеља града

Фото: Б. Милошевић

ПОВОДОМ обележавања Дана града, 24. септембра, којим Бијељина слави 77 година од ослобођења у Другом светском рату, на свечаној седници Скупштине града, српском члану Председништва Милораду Додику, уручено је највише признање - Повеља града, за изузетан допринос у развоју локалне самоуправе и залагање за изградњу виталних инфраструктурних пројеката.

Пре свечане седнице, испред споменика погинулим борцима Семберије, положени су венци и цвеће.

- Слобода коју данас славимо, је кључна реч српског народа, који је за њу у прошлом веку дао скоро пола своје популације. Српски народ никада није пристао на тлачење, израбљивање, а наше друштво ћемо наставити да градимо по најбољим принципима слободе. Слободу коју имамо не смемо изгубити.Морамо се окупити око те речи слобода, а синоним за њу јесте Република Српска, рекао је Милорад Додик на свечаној седници Скупштине. Бијељина се видљиво развија, а чекају је пројекти који ће подићи квалитет живота на овим просторима. Бројни су пројекти, али најважнији свакако, изградња ауто-пута и Дринског насипа - истакао је Додик.

Фото: Б. Милошевић

Александар Ђурђевић, председник Скупштине града, поручио је, да је Бијељина ослобођена од фашизма 1943 године, а да смо и данас окупљени око тих вредности-да живимо слободно и достојанствено.

- Тековине НОБ-а не смеју бити заборављене, јер је уСемберији више од 2.000 људи дало живот за слободу, подсетио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.Настављамо борбу за бољи живот, ујединили смо се око идеје да направимо бољи град, град будућности, рекао је Мићић.

Фото: Б. Милошевић

На свечаној седници Скупштине, уручена су још 33 признања заслужним грађанима Бијељине, а трећина признања припала је здравственим радницима Болнице "Свети врачеви" и Дома здравља , који су се борили у време пандемије вируса корона, да сачувају здравље становника Семберије...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)