НАРОДНА СКУПШТИНА РС: Усвојен закон потребан за изградњу аеродрома у Требињу!

С. М.

24. 09. 2020. у 15:24

НАРОДНА СКУПШТИНА РС: Усвојен закон потребан за изградњу аеродрома у Требињу!

Фото: Д. Поздеровић

НАРОДНА скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку Закон о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, чиме се ствара правни оквир за несметану реализацију овог пројекта од општег интереса за Српску.

Усвајањем овог акта лакше ће бити решавани имовинско-правни односи, јер је за изградњу аеродрома неопходно обезбедити одговарајуће право на земљишту за аеродром, те одређене пратеће објекте и привремено заузимање земљишта које ће бити кориштено током изградње аеродрома.

Од укупно 61 присутних посланика, за усвајање овог закона гласало је њих 58, а против и суздржаних није било.

Скупштина је по хитном поступку усвојила и одлуку о изради Зонинг плана подручја посебне намене "Аеродром Требиње" да би на време били створени предуслови за реализацију сложеног пројекта изградње аеродрома, односно да би се што пре израдио и усвојио плански документ и спричила померања постављених рокова.

Аеродром у Требињу градиће се средствима из Србије која ће и бити 100 одстотни власник. Процена је да ће за читав пројекта изградње аеродрома на локацију трпмеђе села Хум, Талажа и  Церовац, познатих као Требњска шума, бити потребно око 100 милиона марака. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)