КОНДИЋ: Мањача је ресурс Бањалуке, а не место за играње рата

С. М.

24. 09. 2020. у 14:53

КОНДИЋ: Мањача је ресурс Бањалуке, а не место за играње рата

Фото: СПС

ШЕФ Повереништва СПС Бањалука Саша Кондић поручио је да ће ова партија покренути активности на заштити Мањаче као развојног ресурса Бањалуке и Републике Српске, те да се активности попут војних вежби измјесте на погодније локације.

Кондић је истакао да су многи протеклих дана потпуно промашили тему коментаришући дешавања на Мањачи, као и да тај проблем није ни верске ни геополитичке природе, него је тема развој и будућност Бањалуке.

– Град Бањалука је уложио велика средства у развој Мањаче, у градњу туристичког комплекса, снабдијевање водом, помоћ пољопривреди и стварање предуслова за даљи развој. За сваког разумног човека и за велику већину Бањалучана са којима сам имао прилику да разговарам на ову тему, вежбања на Мањачи нису ништа друго него играње рата и беспотребна сметња нормалном одвијању живота на Мањачи и у Бањалуци. Ако ништа, довољан разлог да сви дигнемо глас је обустављање саобраћаја и спријечавање људи да обављају свакодневне послове или да иду у набавку или једноставно да са породицом посете језеро у које су уложена средства грађана и где ће се још улагати у циљу развој туристичких потенцијала - рекао је Кондић.

Он је нагласио да постоје планови и пројекти за даљи развој и да је заштита ресурса приоритет, те да нема разумних ни логичних аргумената против оваквог става СПС.

– Мањача је данас најпознатија по традиционалном туристичком догађају од посебне важности за РС, а реч је о Кочићевом збору. Вероватно сте сви упознати са иницијативом председника СПС Горана Селака, под називом Кочићев Сабор, која превиђа јачање и ширење ове манифестације и њено прерастање у регионални догађај. Са иницијативом су упознате и локалне и републичке институције, а подршка је стигла и од удружења грађана и од мештана. То су теме на којима СПС инситира ако причамо о Мањачи, о будућности, о развоју и ресурсима града и Републике Српске – рекао је Кондић.

Он је нагласио да ће СПС покренути ову тему пред релевантним градским, републичким и бх. институцијама, јер то очекују и грађани и мештани који живе на подручју Мањаче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Idi bre bolan

24.09.2020. 15:39

... Poznata po 'tradicionalnom turističkom događaju od posebne važnosti za RS'..??!! Bodljevina bikova, šatorijada i šatorski programi i repertoari, četnički rekviziti, šund i kičeraj, opijanje i srbovanje do besvijesti.., eto to je ta posebna važnost.