БРОЈНА РЕАГОВАЊА НА ЛАЖНЕ ОПТУЖБЕ: Ево шта стоји иза напада на Вишковића

С. М.

23. 09. 2020. у 14:51

БРОЈНА РЕАГОВАЊА НА ЛАЖНЕ ОПТУЖБЕ: Ево шта стоји иза напада на Вишковића

Фото: Д. Поздеровић

НАКОН што су “проваљени” сарајевски покушаји дискредитација премијера РС лажно га оптужујући за дело ратног злочина кроз измишљене изјаве сведока уследила су многа реаговања политичара РС. Они су сагласни да је напад на премијера РС напад на целу РС, а иза свега стоји СДА и “бошњачко Сарајево”.

Предсендик ДНС, Ненад Нешић, рекао је да су напади на председника Владе РС, Радована Вишковића плод подметања и сплетки режираних у кухињи ратно-параобавештајног сарајевског подземља.

- Премијер Вишковић, нажалост, пролази ударе, подметања и сплетке режиране у кухињи ратно-параобавјештајног сарајевског поџемља, и то је матрица по којој они функционишу – окаљати сваког Србина и притисцима га натерати да повије кичму и игра по њиховим нотама. Но, сигуран сам да је премијер Вишковић чист као суза и да ће ови који су ударили на њега поломити зубе - рекао је Нешић поводом напада из Сарајева на премијера Републике Српске. 

Фото Д.Поздеровић

Нешић је истакао да "лажни, професионални, сведоци, лажни транскрипти јасно говоре да читав овај удар за циљ има притисак на премијера". 

- Они једноставно функционишу на такав начин и нема Србина из Републике Српске који има јасан и снажан политички став, а да није прошао кроз ту њихову матрицу по којој су сви Срби или “злочинци” или криминалци. Ниједан Србин по њима није смио бити припадник Војске Републике Српске, нити такви смију вршити одређене функције, док су “златни љиљани” и ратни бошњачки генарали и даље најутицајније личности на политичкој сцени и буквално су изнад државе - додао је Нешић.

Председавајућа Клуба СНСД у Парламенту БиХ  Сњежана Новаковић Бурсаћ, рекла је да су напади на премијера Радована Вишковића до сада најнижи покушај дискредитације високих званичника Републике Српске у режији политичког Сарајева.
- Реч је о срамном и на потпуној конструкцији заснованом покушају скретања пажње са проблема у самој странци СДА и Федерацији БиХ - истакла је Бурсаћева. 

Фото: Новости

Она је додала да насупрот конфузији у формирању власти у Федерацији, Влада РС функционише и извршава све своје уставне надлежности. 

- Осим тога, ради се о досад најнижем покушају дискредитације високих званичника Републике Српске у режији политичког Сарајева, што уноси додатно неповјерење и нарушава процесе за које се декларативно залажу - наводи Бурсаћева.

Председавајући Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламента БиХ Средоје Новић рекао је да су напади на председника Владе РС плод монтаже Обавештајно-безбедносне агенције, инструисане из највишег врха СДА, како би се скренула пажња са стања у Федерацији БиХ и у врху ове странке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)