СТЕВАНДИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ ИЗ САРАЈЕВА: Српска има право на свој политички став

С. М.

22. 09. 2020. у 15:27

СТЕВАНДИЋ ОДГОВОРИО НА ПРОЗИВКЕ ИЗ САРАЈЕВА: Српска има право на свој политички став

Парламент БиХ

ПРЕДСЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да реаговања на први видео-спот ове странке говоре да Република Српска има право на политички став поводом њеног сталног угрожавања и напада на њу.

- Својом аналитичком ретроспективом смо нашли много разлога због чега тај спот треба да изгледа управо тако - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци, којима је подељен материјал "Дневник увреда Републике Српске", где се говори о томе какав третман Федерација БиХ  има према Српској.

Он каже да је оно што у Уједињеној Српској сматрају реаговањем Српске на те оптужбе демократски благо и дозвољиво, те да нема приче да је неко у Републици Српској упутио било какве тешке или ружне квалификације на рачун других.

Стевандић сматра да у видео-споту не постоји ниједна увредљива ријеч, већ само тежња ка јединству Републике Српске да не би прошли, како је нагласио, као Срби на Космету и у Хрватској.

- То је једино што има смисла и једино што је наша порука и она се завршава да је Српска уједињена. Ништа друго увредљиво није реченом нити приказано - рекао је Стевандић, те за петак најавио нови видео-спот ове странке.

Он је навео да у Српској има много више места за друге народе него у ФБиХ, истичући да је највеће етничко чишћење извршено у Сарајеву.

- Показало се да је највећи број мултиетничких насеља и градова у Српској, да смо испод статистичке грешке у ФБиХ и само да би оптужбе према нама биле упућене због спота од 43 секунде говоре о том лицемерју да се не прича и не штите Срби који се протјерују из ФБиХ и немају могућност да формирају Веће народа и да буду политички фактор, да се људи лажно изјашњавају да су Срби, а неспорно су Бошњаци да би попунили српска места, што је најпрљавија дискриминација - рекао је Стевандић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)