ДОДИК: БиХ je заробљена земља, која не може да реши ниједан озбиљан проблем

Бета

20. 09. 2020. у 16:27

ДОДИК: БиХ je заробљена земља, која не може да реши ниједан озбиљан проблем

Фото: Танјуг

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поновио је данас да је БиХ "заробљена земља", најчешће максималистичким захтевима бошњачке политике, и да не може да реши ниједан озбиљан проблем.

Додик је оценио да бошњачка страна покушава да кроз сваку ствар, чак и минималну, наметне причу о централизацији или покушају да буде одлучујући фактор у свему.

"То је нешто што се рефлектује и на Граничну полицију БиХ", казао је он новинарима у Новом Граду.

Према његовим речима, БиХ има само девет изворних дејтонских овлаштења, а једно од њих су миграције.

"БиХ је показала да не зна да управља њима", навео је Додик, додавши да се у вези са мигранстком кризом до сада "само пребацивала одговорност са једног на други ниво власти".

"Сада видимо каква је катастрофа у Унско-санском кантону (УСК), где је концентрисно десет хиљада миграната који су веома добро схватили поруке које долазе од политичког Сарајева - да су он ту на неки начин добродошли и да један део сарајевског политичког естаблишмента рачуна да ће они ту и да остану", оценио је он.

Додик је нагласио да се то коси са интересом Срба и Хрвата и да су зато морали да имају различите приступе о том питању.

Он сматра да је је посљедњих месеци политичком Сарајеву најважније да, наводно, због миграната постави Оружане снаге БиХ на границу, истичући да се то неће десити.

"Кључно је питање зашто би ми постављали војску на границу са Србијом. Они не желе да решавају питање Граничне полиције да би изазвали проблем који желе решавати ангажовањем војске", рекао је Додик.

Подсетио је да се одлука о ангажовању Оружаних снага доноси консезусом у Председништву БиХ и да он на то неће дати сугласност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)