ДОДИКОВ САВЕТНИК: Српска никог не угрожава, само штити своја права!

С. М.

17. 09. 2020. у 14:03

РАДОВАН Ковачевић, саветник српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, каже након посете и састанка у Загребу да политичко Сарајево не може да прихвати да Бошњаци нису једини који одлучују у БиХ, о чему сведочи и јучерашња хистерија због посете Додика Загребу.

ДОДИКОВ САВЕТНИК: Српска никог не угрожава, само штити своја права!

Фото: СРНА

- Бошњаци од потписивања Дејтонског споразума покушавају од БиХ да направе тзв. грађанску државу или државу у којој ће се они питати искључиво за све, рекао је он.

Ковачевић каже да, с друге стране, политика РС , те политика Милорада Додика, не угрожава ничија права.

- Ми не угрожавамо никог већ само желимо да заштитимо своја права која су Дејтоном загарантована. Морамо да водимо своју политику и да њима дамо одговор - имате право да водите своју политику, али немојте да нам одузимате наша права - истакао је Ковачевић за РТРС.

Када је реч о реаговањима опозиције у Српској, Ковачевић каже да "опозиција има само један посао а то је да оспорава оно што власт ради, али да ни то не могу да ураде како треба".

Фото: Марко Бељан/Предсједник.хр

Ковачевић каже да је Додик посетио Хрватску као представник Републике Српске.

- Ово је први пут да један од чланова Председништва БиХ, а да није хрватски члан, има једну државну посету тог нивоа. Додик је јуче разговарао и са предсјдником и са премијером Хрватске - подсетио је Ковачевић.

Он је истакао да је Хрватска један од важнијих економских партнера БиХ, наводећи да је на поменутим састанцима разговарано и о заједничким пројектима.

Он је истакао и да је на састанцима српског члана Председништва БиХ Милорада Додика са предсједником и премијером Хрватске било речи о политичким, економским, инфраструктурним темама, али и о питању Трговске горе.

Према његовим речима, Додик је синоћ рекао да је Трговска гора била једна од првих тема које је поставио на дневни ред. 

- Нажалост, људи из Хрватске тврде да је то њихово право и уверавају да се не ради о тој врсти опасности како ми то тврдимо у Републици Српској. Без обзира на све ми не одустајемо од те теме, рекао је Ковачевић. 

Коментаришући изјаве председника СДС Мирка Шаровића о томе да Додик у Загребу није говорио о Трговској гори, Ковачевић је истакао да се још једном показало колико је неозбиљна опозиција у Републици Српској. 

- За разлику од власти која мора да ради свој посао, да припрема и реализује све пројекте, опозиција има само један посао - да напада оно што власт ради, а очигледно и тај посао не може да уради квалитетно - нагласио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)