ОПШТИНА ТЕРА „БЕЛУ КУГУ“: Асфалтирање локалног пута у Тутњевцу финансира општина Угљевик са 70.000 КМ

В. Митрић

08. 09. 2020. у 16:24

ОПШТИНА ТЕРА „БЕЛУ КУГУ“: Асфалтирање локалног пута у Тутњевцу финансира општина Угљевик са 70.000 КМ

Фото: В. Митрић

У ПОДМАЈЕВИЧКОМ селу Тутњевац машина за асфалирање путева раде пуном паром, у засеоцима Лазићи и Шешлићи, који ће, за који дан, да добију нов, модеран асфалтни друм, вредан 70 хиљада КМ, колико је обезбедила локална власт у Угљевику.

Као сваки добар домаћин. Начелник општине Угљевик, дошао је у ово лепо и напредно село, које успешно бије битку против „беле куге“, да види како иду радови, да чује шта кажу мештани, да установи шта их још тишти. Ово је и богато село, пре свега воћем, па тако сваке године, поред осталог, овдашњи домаћини извезу на инострану пијацу око 2.500 тона шљиве.

- Овај народ воли завичај, родно огњиште и показује да у те како има смисла да се живи на селу и развијају породице – каже Перић.

- Наш стални задатак је да им приредимо што боље услове за живот што се тиче инфраструктуре и ово је још један пример да на томе посвећено и искрено радимо.

Мештанин Славиша Јовић захвалио је руководстсву општине Угљевик на изградњи новог пута, „који је био насушна потреба, јер ће омогућито бољу везу са другим селима и градом“.Имали су велике муке када дођу кише, а сада на такве ствари гледају као на ружан сан.

Иницијатори овог за мештане важног посла су одборници у Скупштини општине Угљевик из Тутњевца, Гавро Милошевић и Драгомир Секулић, који су сагласни да без овакве помоћи локалне власти нема ни опстанка ни останка у овом делу РС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)