САБОРНОСТ СРПСКОГ РОДА: Владика Фотије о увођењу заједничког празника РС и Србије, круна свега би био Храм српског јединства

В. Митрић

26. 08. 2020. у 22:46

ПОВОДОМ одлуке државног руководства Републике Србије и Републике Српске о установљењу Празника српског јединства, Његово преосвештенство епископа зворничко-тузланског Фотије подсетио је о иницијативи за градњу Храма српског јединства, наводи се на сајту Епархије зворничко-тузланске.

САБОРНОСТ СРПСКОГ РОДА: Владика Фотије о увођењу заједничког празника РС и Србије, круна свега би био Храм српског јединства

Фото: В. Митрић

Саборност и јединство српски народ остварује и оствариваће, управо у својој Цркви кроз сва покољења“, рекао нам је епископ зворничко-тузлански Фотије,  поздрављајући одлуку руководстава Србије и Републике Српске о увођењу Празника српског јединства, напомињући и актуелну иницијативу за изгардњу Храма српског јединства.

Фото: В. Митрић

 

Фото: В. Митрић

Овај угледни архијереј, који је дуго столовао у мученичкој далматинској епархији, где је, на сваки могући начин, учинио саборним и верним и оданим Србима својој Мајци Цркви, роду и матици, обрадован  је ,“јер ће се празник српског јединства, слободе и националне заставе, обележавати 15. септембра, дана када је пробијен Солунски фронт”.

- Потребно нам је јединство српског народа, јединство са Црквом и са матицом Србијом и желимо да изградимо завјетни храм код Бијељине који би објединио српски народ са обе стране Дрине и сведочио да смо један народ који живи у слози наглаша епископ Фотије и отркивама нам да ће „заветни храм, посвећен Светом Сави и Светом Симеону Мироточивом, бити подигнут близу ауто пута,који треба да спаја српски народ са обе обале Дрине и Саве.

Будућа светиња  ће Србе да повеже и обједињава Србе у РС, матици Србији и васколиком расејању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (2)

МАША ОТКРИЛА СВЕ! Шарапова о томе како је отишла на вечеру са Новаком Ђоковићем