НЕ СТАЈУ НИ ЛЕТИ: Градско позориште „Семберија“ спрема нову представу

В. Митрић

14. 08. 2020. у 19:40

ДИРЕКТОР Градског позоришта „Семберија“ Иван Петровић и редитељ Душан Тузланчић разговарали су са представницима Градске управе о тренутним активностима најмлађе установе културе у Бијељини приликом чега сз прецизирани будући начини унапређења рада у организационом, кадровском, просторном и финансијском смислу.

НЕ СТАЈУ НИ ЛЕТИ: Градско позориште „Семберија“ спрема нову представу

В. Митрић

Петровић је истакао да, иако је лето углавном нерадно у позориштима, бијељински глумци упркос пандемији вируса корона, раде на новим пројектима.

 - У току су пробе за извођење представе „Голубија времена“ по мотивима дела Бранка Ћопића, у режији Миливоја Млађеновића, а премијера је предвиђена за почетак септембра – казао је Петровић.
 Тузланчић је нагласио да је циљ Градског позоришта „Семберија“ да у раду следи најсавременије светске позоришне праксе, у чему очекују и пуну подршку локалне власти.
 Председник Скупштине Града Бијељина, Александар Ђурђевић, изразио је задовољство због систематичности развојног плана који је сачинило руководство Градског позоришта и истакао да ће већ током јесени бити обезбеђени услови за реализацију неких циљева.
 - Изузетно сам задовољан енергијом коју сам осјетио у овој установи културе. На политичкој сцени су се стекли услови да се позабавимо унапређењем свих сегмената живота људи  Семберије и на томе ћемо заједно радити – најавио је Ђурђевић.
 Заменик градоначелника Бијељине Марко Михајловић поручио је након састанка да ће Градска управа подржати развој Позоришта, као установе која представља „огледало сваког озбиљног града“.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)