СИТУАЦИЈА ЈЕ ВЕОМА ЛОША: Додик прокоментарисао однос према Србима у Федерацији БиХ

СРНА

четвртак, 13. 08. 2020. у 17:35

СИТУАЦИЈА ЈЕ ВЕОМА ЛОША: Додик прокоментарисао однос према Србима у Федерацији БиХ

Фото Д. Поздеровић

СРПСКИ ЧЛАН Председништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Рибнику да је атмосфера за Србе у Федерацији БиХ у погледу остваривања њихових права веома лоша, због чега ће, ма где год живели у том ентитету, имати његову и подршку институција Републике Српске.

- Они су ти који најбоље сведоче о томе колико је важно имати Републику Српску. Они не крију да нама то кажу и задовољни су Српском јер да је нема, били би потпуно маргинализовани до свог биолошког нестанка - рекао је Додик.

Додик, који је лидер СНСД, нагласио је да ова странка и због заштите права Срба у ФБиХ излази на локалне изборе у 25 федералних општина, а све да би консолидовала и окупила српску заједницу у том ентитету.

Према његовим речима, овој општини биће одобрена средства за опремање вртића, изградњу ватрогасног дома и завршетак пројекта водоснабдевања на простору Мањаче.

Најавио је да ће у наредних десетак дана посетити Петрово и са људима из локалне власти, који су недавно напустили СДС и прешли у странку чији је лидер, договорити решавање свих проблема у тој локалној заједници. Додик је рекао да је СДС у Петрову покушао нешто да уради преко свог лидера Мирка Шаровића и заједничких институција, али да ништа нису урадили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)