ЈУНАЦИМА ВЕЧНО ХВАЛА! Богутово Село имало највише жртава у минулом рату (ФОТО)

В.Митрић

понедељак, 10. 08. 2020. у 00:48

ЈУНАЦИМА ВЕЧНО ХВАЛА! Богутово Село имало највише жртава у минулом рату (ФОТО)

Фото: В.Митрић

У БОГУТОВОМ Селу код Угљевика мештани, саборци, сродници, представници БО РС и локалне власти присуствовали су парастосу за 41 погинулог житеља тог места, под Мајевицом, у редовима ВРС, у минулом одбрамбено отаџбинском рату.

Евоцирано је, код спомен обележја палим родољубима, сећање на њихово јунаштво и жртву за слободу и РС.

Фото: В.Митрић

Представник општине Угљевик, Александар Крстић, рекоа је да се  „на овај начин чува од заборава жртва свих оних који су животе дали за стварање Републике Српске“.

- Општина Угљевик негује сећање на све жртве одбрамбено-отаџбинског рата који су својим жртвама омогућили да живимо у слободи и сигурној будућности - указао је Обрадовић.

- А, наш задатак је да се сећамо свих погинулих бораца, поштујемо њихове породице, али и да пружамо максималну подршку свим демобилисаним борцима и њиховим породицама.

Фото: В.Митрић

Представници месне заједнице Богутово Село

Представник Борачке организације Угљевика Александар Обрадовић рекао је да је Месна заједница Богутово Село дало највише жртава у протеклом рату када је реч о општини Угљевик.

Фото: В.Митрић

Представник Општине Угљевик и Борачке Угљевика


- Из овог места је у ВРС било и највише официра, њих девет, који су поред погинулих бораца, и свих демобилисаних бораца дали огроман допринос у стварању слободе на овим подмајевичкм просторима - додао је Обрадовић.
                    

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)