БиХ БРЕМЕНИТА СВОЈИМ ПРОБЛЕМИМА: Додик истиче да тренутном ситуацијом нико није задовољан

Новости онлине

недеља, 09. 08. 2020. у 16:51

БиХ БРЕМЕНИТА СВОЈИМ ПРОБЛЕМИМА: Додик истиче да тренутном ситуацијом нико није задовољан

Фото Д. Поздеровић

СРПСКИ ЧЛАН Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да је БиХ бременита својим проблемима, односно својим неуспехом да функционише, те да ни странци, а ни Запад неће да схвате да начином живота који "гурају" тамо нико није задовољан - ни Срби, ни Хрвати, а ни Бошњаци.

Сви имају нека скривена очекивања, скривене намере у смислу позиције народа и људи које представљамо – рекао је Додик коментаришући питање о равноправној и конститутивној заступљености свих народа у органима власти у БиХ.

Он је навео да би Бошњаци желели да нема Републике Српске, да нема конститутивних народа, да живе у некој грађанској земљи, те да дође до неког система један човек-један глас.

– Ми бисмо желели, што је наша исконска тежња још од формирања Републике Српске – 9. јануара 1992. године да формирамо самосталну државу, а и Хрвати нису задовољни својим стањем – подсетио је Додик.

Додик је навео да је међународна заједница, превођена “криминалцем високим представником”, још незадовољнија јер није успела да реализује своје планове који иду у правцу уништења Републике Српске, смањења њене снаге, и до слабљења њеног идентитета.

– Све се траљаво провлачи и живи, па тако иде траљаво и постављење и именовања на нивоу БиХ. Имате јасну позицију три народа у БиХ коме шта припада и онда би све ишло лакше и све би се по аутоматизму решавало, не би се чекало на вољу неког трећег, четвртог ко седи хиљадама километара одавде и нама покушава да прича како ми треба да живимо, шта да радимо и слично – рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Он је истакао да су људи у БиХ научени да неко из тог великог света “држи предавање”.

– Они су успешни само онолико колико им то дозволимо. Ми покушавамо да овђе градимо своје, не желимо никоме да нанесемо зло, за нас су сви људи који прихватају Републику Српску добродошли. Ми желимо мирно и достојно да радимо, не стопирамо ништа – рекао је Додик.

Он је напоменуо да Република Српска има способност и уверење у саму себе да понуди кадрове на нивоу БиХ.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)