КРИЈУМЧАРИЛИ 761 КИЛОГРАМ СКАНКА: Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против четворице ухапшених у акцији Скај

О. МАТАВУЉ

четвртак, 06. 08. 2020. у 06:14

КРИЈУМЧАРИЛИ 761 КИЛОГРАМ СКАНКА: Тужилаштво БиХ подигло оптужницу против четворице ухапшених у акцији Скај

Фото МУП РС

ТУЖИЛАШТВО БиХ подигло је оптужницу против четири особе којe се терете за организовани криминал и међународно кријумчарење великих количина марихуане "сканк" из Црне Горе у БиХ и даље према Хрватској и Европској унији.

Оптужени су Ф. Г. (73), Д. С. (30), А. В. (39) и М. Б. (39), који су ухапшени у полицијској операцији "Скај" у којој је откривен и заплењен 761 килограм "сканка".

- Оптужени се терете да су, делујући као организована криминална група, ради стицања имовинске користи од 2018. до 30. јануара 2019. организовали и реализовали више камионских транспорта "сканка" - саопштило је Тужилаштво БиХ.
Појашњавају да се ради о дроги чија вредност на илегалном нарко-тржишту у БиХ достиже износ од најмање 1.000 евра по килограму.

ОДУЗЕТО Заплењени "сканк", Фото МУП РС

- Оптужени су у више наврата набављали велике количине дроге. По уговореним новчаним износима и међусобном договору са другим особама дрогу су препакивали и сакривали у товарне просторе теретних возила, те је тако кријумчарили из БиХ према земљама Европске уније - наводи се у оптужниици.

НАЈВЕЋЕ ЗАПЛЕНЕ У БиХ

У ЈУЛУ 2018. откривено је 665 кг марихуане у камиону с цистерном, дубровачких таблица у Неуму. У октобру 2018. заплељено 900 кг марихуане у камиону, црногорских таблица, пресретнутом у Крупцу код Источног Сарајева. Прошле године у јануару откривено је 600 кг марихуане у кутијама с обућом у камиону који је пресретнут у Градишци...

Појашњава се да су оптужени "сканк" скривали на више различитих локација у БиХ, а потом су договарали даљу препродају, испоруку и преузимање.

- Кријумчарена дрога је у два наврата откривена и одузета у укупној количини од око 761 килограм, што представља једну од највећих заплена у БиХ у протеклом периоду - истичу у Тужилаштву БиХ.
Оптужница је, уз доказни материјал, прослеђена на потврђивање Суду БиХ.

Фото МУП РС

- Тужилаштво и у будућности наставља одлучну борбу против организованих структура нарко-криминала - наводе у Тужилаштву БиХ.

Истрага у предмету "Скај" вођена је две године и у њој су откривене око три тоне марихуане. Добро упућени извор појашњава да се оптужница односи само на део једне од неколико повезаних група кријумчара. Дрога је транспортована у камионима са приколицама или хладњачама и цистернама, које су имали специјално израђене "штекове" у које је марихуана скривана, а некад би се нашла и међу транспортованом робом као што су ципеле и слично.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)