СВЕ ВИШЕ ОБОСТРАНИХ УПАЛА ПЛУЋА: У Бијељини алармантно, угрожени и млади

В. Митрић

31. 07. 2020. у 13:50

СВЕ ВИШЕ ОБОСТРАНИХ УПАЛА ПЛУЋА: У Бијељини алармантно, угрожени и млади

Фото: В. Митрић

У БИЈЕЉИНСКОЈ ковид-болници тренутно се налази 36 пацијената, од којих је петоро прикључено на респираторе и животно су угрожени, речено нам је у ГШ за ванредне ситуације и Бијељини.

- Од њих петоро, двоје је интубирано, а већина других пацијената користи основну потпору кисеоником. Све је већи број пацијената са тешком клиничком сликом проузрокованом заразом вирусом корона и зато нам је неопходно повећање смештајних капацитета – прича вршилац дужности директора бијељинске болнице професор др Златко Максимовић.

Под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина тренутно се налази 416 људи, а укупно је на вирус корона позитивно 104 грађанина, истакао је доктор Душко Миловановић.

- Молим суграђане да схвате озбиљност ситуације и једино што тражимо од њих јесте поштовање већ донетих мера на републичком и локалном нивоу. Од почетка пандемије у Бијељини је преминуло 10 људи заражених вирусом корона, што је најбоља потврда колико је ковид-19 опасан – нагласио је Миловановић.

Фото: В. Митрић

Један од закључака састанка у ГШ за ванредне ситуације  је да ће овог викенда поштовање прописаних мера Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације заједнички контролисати припадници Комуналне полиције и Полицијске управе Бијељина.

Здравствени инспектор издао је до сада 1.270 решења за кућну изолацију, а предузећа „Водовод и канализација“ и „Еко-заштита“ јуче су дезинфиковали 87 стамбених објеката и шест старачких домова на подручју Града Бијељина.

Градски штаб за ванредне ситуације апеловао је да суграђани носе заштитне маске и поштују физичку удаљеност, уз упозорење да се све већи број младих јавља у Дом здравља и Болницу због обостране упале плућа. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)