ПОРАСТ БРОЈА УМРЛИХ: Нових 123 случајева вируса корона у Републици Српској, пет особа умрло

Р. С.

31. 07. 2020. у 13:12

ПОРАСТ БРОЈА УМРЛИХ: Нових 123 случајева вируса корона у Републици Српској, пет особа умрло

Фото: Архива ВН

У ПРОТЕКЛА 24 часа у Републици Српској је потврђено 123 нових случајева вируса корона, а тестирано је укупно 549 узорака.

Такође, преминуло је пет особа. 

- То је пораст броја умрлих, на које смо упозоравали раније - истакли су данас у Институту за јавно здравство Српске.

Највише новозаражених је из Бањалуке 22 , следи Прњавор 13, Бијељина девет, Требиње осам…

Повећан је и број хоспитализованих, те је тренутно 70 особа само у УКЦ РС у Бањалуци, а 13 је животно угрожено и на респиратору су.

- Ово је наставак неповољне епидемиолошке  ситуације. Претходних пар дана био је мањи број од троцифреног, али и даље у појединим локалним заједницама је било погоршање епидемиолошкле ситуације - рекао је данас в.д. директора Инситута за јавно здравство РС Бранислав Зељковић.

Надлежни у овом Институту су данас истакли да ће у складу са одређеним препорукама , убудуће бити укинута ретестирања особа код којих је потврђен вирус корона.

- Особе које у првом тесту буду позитивне, 14 дана ће бити у изолацији и након тога неће бити ретестирања. ХЕС-у ће бити олакшан рад у смислу надзора, и након тога ће се особа сматрати излеченом, али све ће зависити од клиничке слике - казао је Зељковић.

Такође, од наредне седмице у РС почињу комерцијална тестирања за туристичка путовања и коштаће 200 марака, а број на дневном нивоу ће бити ограничен.

- Молимо грађане да најмање седам дана унапред резервишу термине - истакнуо је Зељковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)