ДЕТАЉИ ФИЛМСКЕ ПЉАЧКЕ: Минирали банкомат, па током бекства запалили ауди А6 (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

уторак, 14. 07. 2020. у 20:36

ДЕТАЉИ ФИЛМСКЕ ПЉАЧКЕ: Минирали банкомат, па током бекства запалили ауди А6 (ФОТО)

Фото: Срна

ПОЛИЦИЈА трага за разбојницима који су дигли у ваздух банкомат Нове банке на Палама из ког су украли новац, а током бекства су запалили аутомобил "ауди А6", који су користили у пљачки!

Како наводе у ПУ Источно Сарајево, експлозија је одјекнула јуче ноћу око 3.15 у Улици Николе Тесле на Палама.

- Маскиране особе су изазвале експлозију на банкомату постављеном на пословницу банке и из њега украли, засада неутврђен износ новца. Затим су аутомобилом побегли према Кантону Сарајево, чији је МУП обавештен о свему и укључен у потрагу - рекла је портпаролка ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.

Помоћу надзорних камера полиција је успела да утврди руту којом су разбојници побегли. Пратећи трагове у селу Довлићи, на ентитетској граници у Општини Источни Стари град, пронашли су запаљени "ауди А6" који је коришћен у пљачки. Возило је у потпуности изгорело, а на њему су затечене и регистарске ознаке за које је утврђено да су недавно украдене. Верује се и да је "ауди А6" био предмет крађе, што се проверава.

Фото: Срна

 

- У пљачки су учествовала најмање два разбојника, који су били маскирани фантомкама и наоружани аутоматским пушкама, што значи да су били спремни на све. На снимцима се види тренутак када су подметнули експлозивну направу коју су, са безбедне удаљености, активирали. Потом су пришли растуреном банкомату и покупили новац - каже извор близак истрази.

Иначе, у акцији "Орка" Федерална управа полиције лане је разбила криминалну групу, која се терети за више од 20 кривичних дела, почињених у Федерацији БиХ, међу којима су и пљачке банкомата.

Фото: Срна

 

СТАНОВНИЦИ УЗНЕМИРЕНИ

ДИЗАЊЕ банкомата у ваздух узнемирило је становнике Пала, а посебно станаре зграде у чијем се приземљу налази пословница опљачкане Нове банке. У страху причају да их је снажна експлозија подсетила на рат.

- Када је то пукло, сви прозори су се затресли од детонације. Као у рату. Деца су се престравила, сви смо се уплашили - каже станар, који је молио да му не спомињемо име.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)