МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА ДЕТЕ ОД 5 ГОДИНА: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Н. Ђурић

уторак, 14. 07. 2020. у 15:39

МЕЂУ ЗАРАЖЕНИМА ДЕТЕ ОД 5 ГОДИНА: Епидемиолошка ситуација на подручју општине Прњавор

Фото: Општина Прњавор

НА подручју општине Прњавор у протекла 24 часа потврђено је осам нових случајева заразе вируса корона, међу којима је чак и дете од пет година!

То је саопштено на данашњој седници Општинског штаба за ванредне ситуације, на којој је констатовано да је „епидемиолошка ситуација узрокована пандемијом вируса корона-погоршана“. Истовремено упућен је апел свим појединцима али и колективима да поштују мере заштите, јер ће оне, у противном, бити пооштрене.

- Реч је о осам особа које су биле у директном контакту са зараженима. Забрињавајуће је што међу зараженим особама имамо и дете старости од пет година. Према тренутној епидемиолошкој ситуацији под здравственим надзором налази се 40 особа - наведено је након седнице штаба.

Прњаворчани су упозорени да је, како је речено, сва „одговорност на појединцу“. 

- Неопходно је да сви поштујемо хигијенске мере, па апалујемо на становништво да држи дистанцу, носу заштитне маске, води рачуна о личној и хигијени простора, смањи окупљања-рекао је након седнице командант Општинског штаба и начелник општине, Дарко Томаш.

„Новости“ сазнају да су међу зараженима и запослени у две овдашње фирме, па је штаб на опрез и заштиту позвао и колективе.

- Такође, апелујемо и на привредне субјекте да појачају контролу над хигијенско-епидемиолошким мјерама, да проводе редовну дезинфекцију и појачану хигијенску контролу. Уколико се у наредном периоду не буду поштовале хигијенске мјере, општинске штаб за ванредне ситуације ће морати реаговати и донети рекстритивније мере-поручили су из прњаворског Општинског штаба.

Од почетка епидемије, на подручју општине Прњавор регистровано је 57 особа заражених вирусом корона, док је њих 35 опорављено.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)