СНСД ЦИЉА ПОБЕДУ У 50 ОПШТИНА!

С.Мишљеновић

уторак, 14. 07. 2020. у 05:00 >> 01:01

СНСД ЦИЉА ПОБЕДУ У 50 ОПШТИНА!

Фото Д.Поздеровић

Шкребић: Ако општински одбор СП РС у Теслићу одлучи бићу кандидат за начелника

У РЕПУБЛИЦИ Српској партије владајуће коалиције, коју поред СНСД чине и ДНС и СП РС, започеле су процес представљања кандидата за начелнике и градоначелнике. Док је СНСД поставио за циљ да на предстојећим локалним изборима однесе победу у око 80 одсто општина и градова у РС, друга два коалициона партнера очекују, пре свега, подршку СНСД за своје кандидате у неколико општина како би се домогли начелничких места.

Ранији договор на релацији СНСД-ДНС-СП је да општински и градски одбори те тројке одлуче чији кандидат је најбољи за неку локалну заједницу и да се исти подржи. Уколико нема договора, онда свако иде са својим кандидатом. То је већ одлучено за Приједор, где се СНСД и ДНС нису могли договорити. СП РС ће, како је поручио лидер Петар Ђокић, имати кандидате за око 20 општина и градова у РС и ФБиХ.

- СНСД очекује убедљиву победу на локалним изборима и највећи број освојених одборничких места - истиче Радован Ковачевић, портпарол СНСД, и додаје да ће они у појединим општинама, уколико се договоре ОО подржати и кандидате других странака.

Када се говори о ДНС и СПРС, они имају своје процене пред локалне изборе, али реалност је таква да им остаје око десетак општина у целој РС где могу понудити кандидате, док ће их СНСД имати у осталих 50.

Дарко Бањац, генерални секретар ДНС, каже да ће укупан број начелничких кандидата ДНС зависити и од разговора унутар коалиције.

- Све је на општинским и градским одборима странака из коалиције. Ту је познат и став лидера СНСД да одбори одлучују о кандидатима. То је став и ДНС - истиче Бањац.

Он каже да је ДНС засада на путу да има начелничке кандидате у Лопарама и Угљевику, док се у Челницу почињу преговоре, као и Оштрој Луци, Крупи на Уни и Љубињу.

- Тамо где се не можемо договорити са коалиционим партнерима, идемо са својим кандидатом као што ће бити Приједор - поручио је Бањац.

Када се говори о СП РС, лидер те странке Петар Ђокић најавио је да ће имати око 20 кандидата на локалу у РС и ФБиХ. Општина где би СП РС могао озбиљно да рачуна на начелнички мандат је Теслић где СП РС има јаку базу. Ако ОО социјалиста одлучи позитивно, кандидат начелника испред СП РС биће Драгутин Шкребић, актуелни директор Инспектората РС.

Фото Д.Поздеровић

 

С друге стране, СНСД је већ у Теслићу истакао кандидатуру Драгана Богданића. Познато је да је Теслић годинама бастион СДС где већ у два циклуса за начелника побеђује др Милан Миличевић, након што је СДС изгубио Добој и Бијељину.

Драгутин Шкребић, члан СП РС, каже да ће општински одбор странке одлучити о његовој кандидатури.

Уколико добијем подршку идем на изборе за начелника, али све је на општинском одбору - истиче Шкребић.

НА ИЗБОРЕ 136 СТРАНАКА

НА предстојећим локалним изборима у БиХ, који су заказани за 15. новембар, према ЦИК БиХ је достављено укупно 136 пријава политичких странака. Централној изборној комисији БиХ поднето је укупно 379 пријава независних кандидата за оверу учешћа на локалним изборима 2020. године

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)