Још два смртна случаја у Српској, нових 16 оболелих од вируса корона

Novosti online / Р. С.

06. 07. 2020. у 12:27

Још два смртна случаја у Српској, нових 16 оболелих од вируса корона

Фото: Новости архива

У Републици Српској је у последња 24 сата тестирано укупно 134 лабораторијска узорка, а коронавирус је потврђен код још 16 особа.

Институту за јавно здравство РС су такође пријављена два нова смртна случаја, од којих је једна особа имала 41 годину.

Укупно од почетка епидемије у Српској регистровано је 2.609 случајева заразе ковид-19.

Опоравило се 1.380 особа, а забележен је 131 смртни случај. Тренутно је 1.098 активних случајева у РС.

- Свако повећање оболелих нас води у ризик. Истина је да је у задње време пораст највише међу млађим особама и радно способном сатновништву, и тај проценат је тренутно око 57 одсто - казала је данас епидемиолог Јела Аћимовић.

Представници Института за јавно здравство РС су данас поручили да је у претходних седам дана дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, посебно у одређеним локалним заједницама, а због непоштовања мера .

В. Д. директора овог института Бранислав Зељковић је истакао да је маска у затвореном простору приоритет, као и лична хигијена, дезинфекција простора и физичка дистанца.

- Ако епидемиолошка ситуација буде ишла ка лошијој слици, Институт ће предложити или нове мере, враћање на старе или пооштравање постојећих. Све зависи како ће се епидемиолошка ситуација развијати, она је "жив организам" и мења се. Сав акценат је на локалној заједници. Они могу без проблема увести оштрије мере него што је то прописао Републички штаб или могу да уведу нове мере - казао је Зељковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)