У БИЛЕЋИ НЕ КРИЈУ ЗАХВАЛНОСТ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: Помоћ Србије растеретила касу

Д.Цураћ

21. 05. 2024. у 05:00

НАЧЕЛНИК Општине Билећа Веселин Вујовић захвалио је председнику Србије Александру Вучићу за новчану помоћ Србије од 500.000 евра, која је била значајна за санацију буџета ове општине.

У БИЛЕЋИ НЕ КРИЈУ ЗАХВАЛНОСТ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: Помоћ Србије растеретила касу

Фото: Инстаграм

- Захваљујући Србији и председнику Александру Вучићу ми смо исплатили све заостале плате из 2023. године за људе који не туже општину. За тај део било нам је потребно око 210.000 КМ, а измирили смо порезе и доприносе закључно са трећим месецом ове године за све запослене у износу од 360.000 КМ, те добављачима 110.000 КМ за дугове - истакао је Вујовић.

Он је додао да су за грантове уплатили око 30.000 КМ, субвенције од 160.000 КМ и за социјална давања око 100.000 КМ.

- Финансијска ситуација у Општини се поправља. Запослени који тужбом према Општини наплаћују плату, примили су последњу плату за март, а они који не туже Општину још нису примили за јануар. За три и по године смањили смо број извршилаца за око 100. Ту нам је Влада Српске помогла са два милиона КМ за стимулативне отпремнине - додао је Вујовић.

Нагомилани наслеђени дугови

ОПШТИНА Билећа протекле четири године била је у изузетно тешкој финансијској ситуацији. Према тврдањама актуелне власти, наслеђен је дуг од око 20 милиона КМ и велики број вишка запослених због чега та локална заједница није могла да функционише. Блокаде рачуна биле су свакодневица, јер су потраживања наплаћивана путем судских одлука.

Председник Србије Александар Вучић приликом посете Општини Билећа прошлог месеца обећао је финансијску помоћ од 500.000 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: Мирдита и треба да буде на Видовдан!

ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ НАПРАВИО ХАОС У СТУДИЈУ! Напао водитеља, па му поручио: "Мирдита и треба да буде на Видовдан!"

ЧЕДОМИР Јовановић, председник ЛДП-а, напао је Милоша Раденковића, водитеља јутарњег програма на телевизији "Прва", и питао га због чега не узме пушку и не оде у војску и изазвао општи хаос у студију у којем је био и Војислав Шешељ, лидер радикала.

17. 06. 2024. у 14:30

ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

"ВУЧИЋ ЈЕ МОЈ ПРИЈАТЕЉ, ХРАБАР ЛИДЕР И ПАТРИОТА" Бивши председник оштро: Ово што је Молдавија урадила Србији је срамота

БИВШИ председник Молдавије Игор Додон изјавио је да је сигуран да је већина грађана Молдавије против одлуке власти те земље да у Генералној скупштини УН подржи и гласа за резолуцију о наводном геноциду у Сребреници.

17. 06. 2024. у 10:50

Коментари (0)

АЛБАНЦИ НАПАЛИ СРПСКЕ НАВИЈАЧЕ! Почели тучу на ЕУРО 2024, али када се чуло Јуриииш! - нису се провели добро (ВИДЕО)