БИЋЕ КРВАВ ЂУРђЕВДАН! ОЈТ Бањалука подигло оптужницу против Драгана Плавшића

С. МИШЉЕНОВИЋ

07. 06. 2023. у 07:00

ОКРУЖНО јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Драгана Плавшића (48) из Челинца због претњи смрћу члановима своје породице којима је слао узнемирујуће поруке да ће их исећи, запалити, и многе друге гнусне претње.

БИЋЕ КРВАВ ЂУРђЕВДАН! ОЈТ Бањалука подигло оптужницу против Драгана Плавшића

Фото: Д. Поздеровић

Плавшићу, који је вишеструки преступник, на терет је стављено кривично дело угрожавање сигурности за које је запрећена казна од шест месеци до три године затвора.

У оптужници се наводи да је дела починио од 22. априла до 30. априла ове године у Шњеготини Средњој код Челинца. Прво је, како се наводи, дошао до куће Б. Б. и Б. М. и након расправе им претио:

- "Ја сам рекао своме оцу да изнесе ствари из куће његовог оца, а мога деда, да ћу је запалити, што сам и учинио, затим исто сам саопштио и свом стрицу Б. П. након чега сам запалио и помоћне објекте, а сада то исто кажем и вама да изнесете ствари из своје куће, јер ћу и њу запалити".

Пет дана након свађе, Плавшић је преко "Месенџера" контактирао и сина од Б. Б. и послао му претећу поруку у којој, изеђу осталог, поручује: "Чим те видим исећи ћу те. Поздрави се са свима, одробијаћу и тебе, тако сам одлучио. Ђурђевдан ће бити крвав, само пожури"...

Добро познат полицији

ИНАЧЕ, Драган Плавшић је 2014. правоснажно осуђен на седам година затвора због разбојништва над својом таштом коју је, пред својим тада малолетним сином, напао са још једним починиоцем. Жену су претукли и украли јој више од 3000 КМ. Такође, у јулу 2011. је ухапшен након што је запалио кућу свог оца, која је изгорела до темеља.

Плавшић је, иначе, више пута осуђиван због разних разбојништава, док је у Србији осуђен због недозвољеног држања оружја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову