СЕМБЕРЦИ УГОСТИЛИ УМЕТНИКЕ: Код Бијељине друга Међународна ликовна колонија "Бања Дворови 2023"

Б.Милошевић

03. 06. 2023. у 07:15

ОВОГОДИШЊА, друга по реду Међународна ликовна колонија,организована је у Бањи Дворови код Бијељине, и окупила је 26 ликовних уметника из Србије, Црне Горе, Српске, Словеније и ФБиХ.

СЕМБЕРЦИ УГОСТИЛИ УМЕТНИКЕ: Код Бијељине друга Међународна ликовна колонија Бања Дворови 2023

Фото: Б. Милошевић

- Ово је још једна прилика да се Бијељина и Бања Дворови представе у најлепшем светлу - рекао је Александар Ђурђевић,председник СГ Бијељина на отварању ове манифестације.

Директор Бање Дворови Милорад Зекић истиче да је овај културни догађај резултат добре сарадње града, Туристичке агенције и Бање Дворови.

- Ово је један од начина да представимо бањски туризам и све лепо што се нуди у Семберији, али и прилика да на једном месту окупимо и угостимо бројне ликовне уметнике - каже Зекић.

Богољуб Јанаћковић је ликовни уметник из Смедеревске Паланке,подједнако мајстор са уљаним бојама, акрилом, али и са оловком кад треба урадити портрет, карикатуру. У Историјском архиву у Смедеревској Паланци изложена је једна од најпознатијих слика овог уметника, "Хиландар", акрил на платну.

Изложба радова у библиотеци

СВА уметничка дела са ликовне колоније биће изложена у Библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини, чиме ће бити и затворена ова културна манифестација.

- По други пут сам овде, привлаче ме житна поља Семберије, амбијент и предивно окружење бањског комплекса, па сам под тим утиском и сликао управо Бању Дворови - каже Јанаћковић.

Јелена Вушуровић, академски сликар из Црне Горе, са Цетиња,учесник бројних светских изложби, координатор галерије на Цетињу, одушевљена је гостопримством у Дворовима.

- Пошто сам први пут у Дворовима, стигла сам два дана раније и одмах почела да радим. Комбинованом техником, већ сам завршила три слике - акт, апстракцију и великог бика, по коме ме препознају - каже Вушуровићева.

Добрица Обрадовић је насликао "Шумадијску кућу".

Бранка Аћимовић Грчић из Београда и Момчило Вуксановић Момо брада, темпером су осликавали фреске на дрвету, а друштво им је правио Лојзе Калиншек из Словеније, експресиониста, који је већ представљао своја дела у Требињу, на Палама, у Милићима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

ИСПОВЕСТ СВЕДОКА КРВОПРОЛИЋА У БАЊСКОЈ: Бојана Мијаиловића полицајци тзв. Косова стрељали у шуми