ИЗБЕГЛИМА У БАЊАЛУЧКОМ НАСЕЉУ АДА УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ 50 СТАНОВА Додик: Након вишегодишњег чекања коначно имају сигуран живот

С. МИШЉЕНОВИЋ

29. 03. 2023. у 07:00

У БАЊАЛУЧКОМ насељу Ада уручени су кључеви 50 станова за избегла и расељена лица, а који су изграђена у оквиру Регионалног стамбеног програма који су заједно провели међународни донатори и локалне институције.

ИЗБЕГЛИМА У БАЊАЛУЧКОМ НАСЕЉУ АДА УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ  50 СТАНОВА Додик: Након вишегодишњег чекања коначно имају сигуран живот

СТАНОВИ Милорад Додик и породице избеглих фото СРНА

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да верује да ће избегле и расељене породице којима су уручени кључеви станова у бањалучком насељу Ада коначно моћи да имају сигуран и пристојан живот након вишегодишњег чекања.

- Захваљујем свима који су помогли у овом програму који се спроводи широм Српске. У Добоју се гради више од 100 станова, а имамо намеру да овде изградимо још станова и то је добра прилика да коначно решимо питање смештаја расељених људи у Српској - рекао је Додик након свечаности уручивања кључева.

Он је истакао да је питање расељених, а не само избеглих, постало приоритет у међународним програмима.

- Задовољан сам у име Српске што овај програм функционише и што имамо прилику да људима који дуго чекају решимо њихово стамбено питање - рекао је Додик.

ЗЕМЉИШТЕ

ПОРОДИЧНИ стамбени објекат у насељу Ада изграђен је у оквиру Регионалног стамбеног програма. Вредност зграде је 2,97 милиона КМ. Град Бањалука обезбедио је земљиште и инфраструктурне прикључке.

На питање новинара како очекује наставак оваквих програма, имајући у виду да је финансиран делом и од Америчке агенције за међународни развој УСАИД, Додик је рекао да Српска није прекинула сарадњу са САД, већ са америчком амбасадом у БиХ.

- Ако не желе због тога да финансирају то је у реду, никакав проблем немам с тим, а ми ћемо овај програм наставити и решавати - поручио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

МРТВА ЦЕЛА ПОРОДИЦА: Тела пронађена у стану - детаљи ужаса у Панчеву