СПОРНЕ ДИПЛОМЕ ПОД ЛУПОМ СИПА: Акција "Кластер" у БиХ, инспектори ухапсили 10 особa, лисице и професорима

С. МИШЉЕНОВИЋ

21. 02. 2023. у 14:11

СЛУЖБЕНИЦИ агенције СИПА, на подручју БиХ, у оквиру акције "Кластер", ухапсили су 10 особа због сумње да се могу довести у везу са незаконитостима на више приватних високошколских установа у БиХ.

СПОРНЕ ДИПЛОМЕ ПОД ЛУПОМ СИПА: Акција Кластер у БиХ, инспектори ухапсили 10 особa, лисице и професорима

ФОТО: Д.Поздеровић

Јелена Миовчић, портпарол СИПА, каже да ће приведене особе током дана бити спроведене на криминалистичку обраду и испитивање у својству осумњичених, након чега ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

- У претресима је до сада откривен и привремено одузет новац у износу од 165.000 КМ, пословна документација, рачунари као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена кривична дела организовани криминал, недопуштена трговина и прање новца, те подстрекавање, злоупотреба положаја или овлашћења, фалсификовање или уништење службене исправе и кривотворење службене исправе - рекла је Миовчићева.

Међу ухапшенима су и поједини професори, као и високи званичници приватних високошколских установа у БиХ.

Истражитељи СИПА изузели су документацију са четири приватна факултета у Бањалуци, али и у Бијељини, Источном Сарајеву, Приједору, Козарској Дубици, Брчком, Травнику и Мостару.

Акција "Кластер" спроводи се под надзором Тужилаштва БиХ у којем наводе да је акција усмерена на сузбијање организованог криминала и корупције, а повезане са незаконитим издавањем и недозвољеном трговином факултетских диплома на подручју БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

Мислио да га је жена варала и да дете није његово - после ДНК теста уследио је ШОКАНТАН ОБРТ