ЗА БЕРКОВИЋЕ 1,3 МИЛИОНА: Секретаријат за расељене помаже погођене земљотресом

В. Н.

06. 02. 2023. у 06:45

ДИРЕКТОР Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш и начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић потписали су у Бањалуци Уговор о финансирању израде пројектне документације за изградњу девет индивидуалних стамбених објеката у тој општини, у износу од око 7.000 КМ.

ЗА БЕРКОВИЋЕ 1,3 МИЛИОНА: Секретаријат за расељене помаже погођене земљотресом

Фото С. Мишљеновић

Реч је о стамбеним објектима оштећеним у земљотресу прошле године који нису условни за становање. Иначе, тада је оштећено више објеката, између осталог, куће у којима су живеле избегличке породице.

Чордаш је напоменуо да ће ова средства бити дозначена општини Берковићи у складу са споразумом о сарадњи потписаним у августу прошле године.

- Секретаријат је још прошле године потписао споразум о сарадњи са општином Берковићи у којој ће бити изграђено девет кућа и за чију је изградњу издвојено скоро 600.000 КМ, а средства је обезбедила Влада РС. Потписивањем овог уговора направили смо важан корак ка заједничком циљу, да изградимо куће у складу са свим стандардима и да трајно збринемо људе чије су куће највише оштећене - рекао је Чордаш.

Он је напоменуо да је Секретаријат у претходном периоду финансирао више пројеката на подручју ове општине укупне вредности скоро 1,3 милиона КМ, укључујући и изградњу ових девет стамбених објеката, као и изградњу водоводног система Дабрица у истоименом насељу у којем живи велики број повратника.

Овај инфраструктурни пројекат у Дабрици је део редовног програма рада Секретаријата који се финансира из буџета Српске, а само за њега је Секретаријат издвојио 100.000 КМ.

У Берковићима је у току и реализација пројеката који се финансирају донаторским средствима Развојне банке Савета Европе, који укључују обнову и реконструкцију стамбених јединица у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања.

ПРОЈЕКАТ

НА подручју Берковића овим пројектом је обухваћено 16 стамбених јединица. Регионални програм стамбеног збрињавања је један од важнијих програма Секретаријата који се реализује кроз шест потпројеката. Главни циљ овог програма је трајно решавање проблема повратника и интерно расељених лица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

НОЋНА МОРА: Оставила је отворен прозор - у кревету је дочекао језив призор (ФОТО)