СРПСКА СВЕ ЈАЧА: Шмит ради узалудан посао

Novosti online

04. 02. 2023. у 10:40

ИСТОРИЧАР Александар Раковић сматра да претње санкцијама Републици Српској имају за циљ да демонстрацијом силе уплаши доносиоце одлука, али да Кристијан Шмит ради узалудан посао.

СРПСКА СВЕ ЈАЧА: Шмит ради узалудан посао

Фото: Принтскрин ФТВ

Осврћући се на недавно сведочење Шмита у британском парламенту, Раковић каже да је очигледно била намера да се уплаше људе који доносе одлуке у Републици Српској који морају да остану чврсти.

Раковић наглашава да Република Српска све више јача и да ни евентуалне нове санкције ништа неће променити.

- Према томе, ово што раде је залудан посао, али то им је, на крају, посао. Нека раде оно што они мисле да треба, а ми ћемо радити оно што ми мислимо да треба, а то је јачање српског фактора свуда на нашем простору - поручио је Раковић.

У недавном сведочењу пред пред Комитетом за спољне послове парламента Велике Британије Шмит је, говорећи о санкционисању политичких представника из Републике Срспке, навео да се залаже за економско условљавање и да су већ на томе радили и ЕУ и Немачка, те да ће у том смеру разговарати и са представницима ММФ-а.

(СРНА)

БОНУД ВИДЕО: Моћни "Деспот" 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени